DAKİKA 90 GOL ORHAN

Spor Toto 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor evinde konuk ettiği Gölcükspor'u 2-1 yenmeyi başardı.

Rıdvan Can/ Hacı Yılmaz

Son haftalarda lige tutunma adına varını yoğunu ortaya koyan Van Büyükşehir Belediyespor, evinde konuk ettiği ligin güçlü takımlarından Gölcükspor'u Baran ve Orhan Pala'nın attığı gollerle 2-1 yenmeyi başardı.

Gölcükspor'u yenerek altın değerinde 3 puan alan Van Büyükşehir Belediyespor puanını 34'e yükseltmeyi başardı. Maç öncesi Gölcüksporlu futbolcular Van Büyükşehir Belediyespor taraftarlarına pişmaniye ikramında bulunarak örnek bir davranış sergilediler.

Van Büyükşehir Belediyespor 10. dakikada Baran Basut'un kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Herkes maçın bu şekilde biteceğini düşünürken, Gölcükspor'da Sezgin 89. dakikada sahneye çıkarak durumu 1-1 yaptı. Bu golden sonra Van Büyükşehir Belediyespor taraftarları hayal kırıklığı yaşarken, 90+6'da bu kez Van Büyükşehir Belediyespor'da Orhan Pala sahneye çıkarak maçın sonucunu belirleyen golü kaydetti.

Van Büyükşehir Belediyespor Zeki Yılmaz teknik sorumluluğunda sahaya: Fatih Kaldan, Ali Kurt, Rıdvan Okuş, Kadir Demir, Salih Tunar, Medeni Bingöl, Abdullah Temircan, Bilal İsak, Doğukan Uzunoğlu, Baran Basut ve Mazlum Öndil onbiri ile çıktı.

Gölcükspor ise İsmail Ünal teknik sorumluluğunda sahaya: Gökhan Yenigün, Aydın Taşkın, Polat Güren, Ensar Çetinkaya, Muhammet Aran, Sezgin Bektaş, Bilal Şeflek, Oğuzhan Demirer, Cemal Doğu, Aziz Kızılgün ve Abuzer Gaffar Toplu onbiri ile çıktı.

Erkoç Koray Doğan, Oğuz Kağan Çalışır, Mustafa Cüneyd Çalışkan ve Emre Yüksel hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşma saat 13.30'da Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda başladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

İlkyarıya Gölcükspor başladı.

5. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Ali Kurt sert ve düzgün vurdu. Top az farkla auta çıktı.

10. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor 1-0 öne geçti. Gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında Mazlum'un derin pasıyla topla buluşan Baran Basut yaklaşık 25 metreden sert ve düzgün vurarak takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

16. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor 2'nci gole çok yaklaştı. Mazlum Öndil rakiplerini bir bir çalımlayarak cezaalanı içine girdi. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda cılız bir vuruş yaptı ve top kalecide kaldı.

29. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali Kurt sarı kart gördü.

34. dakikada Gölcükspor'da Oğuzhan'ın sert şutu kaleci Fatih'te kaldı.

İlk yarıda başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya Van Büyükşehir Belediyespor başladı.

48. dakikada Gölcükspor'da Muhammet'in vuruşunda top farklı şekilde auta çıktı.

53. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Kadir, Gölcükspor'da ise Bilal sarı kart gördü.

55. dakikada Gölcükspor'da Cemal Doğu yerini Yeldar Yamaç'a bırakırken, Ensar ise yerini Adem'e bıraktı.

69. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Doğukan yerini Engin'e bıraktı.

70. dakikada Gölcükspor'da Aydın sarı kart gördü.

74. dakikada Gölcükspor'da Polat yerini Bahattin'e bıraktı.

75. dakikada Gölcükspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Bahattin'in ortasına iyi yükselen Abuzer sert ve düzgün vurdu. Top kaleci Fatih'te kaldı.

76. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali Kurt yerini Hali İbrahim Yazğılı'ya bıraktı.

77. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'a Engin Memişler'in şutu kalecide kaldı.

80. dakikada Gölcükspor'da Oğuzhan'ın sert şutu farklı şekilde auta çıktı.

81. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Mazlum Öndil sarı kart gördü.

82. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Mazlum Öndil yerini Orhan Pala'ya bıraktı.

85. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Orhan Pala sarı kart gördü.

87. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da kaleci Fatih sarı kart gördü.

89. dakikada Gölcükspor beraberlik golünü buldu. Gelişen Gölcükspor atağında cezaalanı içinde topla buluşan Sezgin fileleri havalandırarak takımının beraberlik golünü kaydetmeyi başardı.

Hakem tarafından maç sonuna 7 dakika uzatma eklendi.

90+6 dakikada Van Büyükşehir Belediyespor 2-1 öne geçti. Gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında Engin'in nefis pasıyla topla buluşan Orhan Pala takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetmeyi başardı.

Maçta başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor maçı 2-1 kazandı.

Van Büyükşehir Belediyespor önümüzdeki hafta Niğde Belediyespor'a konuk olacak.

Bakmadan Geçme