Defterdar Durusoy'dan Van TSO'ya ziyaret

Bu yıl 27.'si kutlanan Vergi Haftası nedeniyle, Van Defterdarı Mehmet Durusoy başkanlığındaki heyet Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO)'yu ziyaret etti.

Hacı Yılmaz

Vergi Haftası dolayısıyla ziyaretlerini sürdüren defterdarlık heyeti Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Defterdar Mehmet Durusoy beraberindeki Defterdar Yardımcısı Müslim Eser, Vergi Dairesi Müdürü Murat Aydın ve Gelir Müdür Vekili Naif Adıyan ile birlikte Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva'yı makamında ziyaret etti.

'Kamu harcamaları kısıtlanmalı'

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva 'Vatandaş-devlet ilişkisini ortaya koyan vergidir. Hepimizin Türkiye'de vergi vermek ve almak gibi bir görevimiz var. İnsanların devlet ile olan vergi bağı olağan hale getirilmelidir. Özellikle Kamu harcamaları çok fazla yapılıyor. Bu harcamalar kısıtlanırsa vergiye daha fazla katkı sağlanacağını düşünüyorum' dedi.

'Geleceğimiz olan öğrencilerimizde vergi bilinicinin oluşumu ve gelişimi için Eğitim faaliyetlerine ağırlık verdik'

Van Defterdarı Mehmet Durusoy ise 'Defterdarlığımızca düzenlenen Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında yarınlarımızı emanet edeceğimiz ve geleceğimiz olan öğrencilerimizde vergi bilinicinin oluşumu ve gelişimi için Eğitim faaliyetlerine ağırlık verdik. Biliyoruz ki vergiyle ilgili sorunlar yasal ve idari düzenlemelerde değil vatandaşlarımızın vergi karşısındaki tutum ve davranışlarının iyileştirilmesi anlamına gelen vergi bilincinin artırılması ile mümkün olacaktır. Tüm açıklamalarımız ışığında bu amaçlarımızı gerçekleştirmek için öncelikle Defterdarlığımız görevlileri tarafından ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullarda vergi konusunda bilgilendirme yapılması, öğrencilerimize başkanlığımızca gönderilen çeşitli hediyeler veriyoruz. Öte yandan çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşları ile mükelleflerimizin üye olduğu oda, borsa gibi meslek kuruluşlarına ziyarette bulunup karşılıklı görüş öneri ve sorunlar paylaşılacak. Vergi Dairesi Müdürlüklerinin yetki alanı içersindeki gelir, kurumlar, KDV, ÖTV toplam 50 mükellefin beyan ve ödemelerini zamanında yerine getirenler arasından seçilecek mükelleflerin işyerinde ziyaret edilerek, sunulan hizmetlere yönelik görüş ve önerilerini alacağız. Vergi Haftasının hepimize faydalı olmasını umuyor. Basın ve Yayın Kuruluşlarımızın, Sivil Toplum Örgütleriyle, Meslek kuruluşlarının, vatandaşlarımızın 'Vergi Haftası' kutlamalarımıza verdikleri desteklerden dolayı herkese teşekkür ediyor Vergi Haftasının memleketimiz için bol kazanca vesile olmasını dileyerek çalışma arkadaşlarımın ve mükelleflerimizin Vergi Haftasını Kutluyorum' diye konuştu.

Ziyarette Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva'nın yanı sıra, Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Van TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Görsel Görmen, Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi ve Şevki Eren hazır bulundu.

Daha sonra öğrenciler Vergi Haftası dolayısıyla Van Defterdarı Mehmet Durusoy'u makamında ziyaret etti. Defterdar Durusoy öğrencilere bilgi aktardıktan sonra hediyeler takdim etti.

Bakmadan Geçme