Deli Emin Gevaş'ı neden fırçaladı?

Erdoğan, sitemlerini açık sözlülükle dile getirdi ve gitti. Arkasında sürdüğü bisikleti, gözlüğü, gönül kırıklığı ve üzüntüsü kaldı.

Van'ımızın 13 ilçesinin tamamı görülüp gezilmeye değer güzelliklerle bezelidir. Her ilçemizin farklı doğal, tarihi zenginlikleri var. Ama mavi ile yeşilin kucaklaştığı ilçelerimizden Gevaş sanki Van adına bir başka görevle konumlandırılmış coğrafyada.

Tatvan güzergahından kara ve hava yoluyla Van'a yolculuk yaptığınızda Van Gölü'nün yanı başında insanı etkileyen güzelliğiyle muhteşem bir tablo gibi duran Gevaş karşılayarak selamlar sizi. Van hakkındaki ilk duygu ve düşünceleriniz kentin giriş kapısı Gevaş ile başlar, zümrüt gerdanlık gibi duran Edremit'e ulaştığınızda şekillenir.

Gevaş ilçemiz insanı, doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve yerli tarım ürünleriyle Akdeniz, Ege bölgelerinin sahil beldelerine nazire yapan bereketli topraklara sahiptir. Selçuklu Mezarlığı, Halime Hatun Kümbeti, Akdamar Adası ve Akdamar Kilisesi, İzzettin Şir Camii, Çadır Dağ/Artos Dağı, ölü deniz gibi duran koylar Gevaş'ın önemli hazineleridir.

Yıllar önce Gevaş Selçuklu Mezarlığı'nda arkeolojik kazılar yapan Prof. Dr. Veli Sevin farklı taş süslemeleriyle bezenen Selçuklu çocuk mezarlarını "Gevaş Selçuklu Çocuk Mezarlığı" projesiyle dünyaya tanıtmak istiyordu. Gevaş kültürüne zenginlik katacak projeyle ilgilenen kimse çıkmadı. Veli Hoca da gidince proje gerçekleşmedi.

Doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra Vizontele film çekimleri nedeniyle Gevaş son yıllarda farkındalık yaratarak sinema sektörünün de dikkatini çekmeyi başardı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme