DEM Parti'nin Van Büyükşehir Eş Başkan Adayları Belirlendi!

DEM Parti tarafından adayların belirlenmesi sürecinde yapılan ön seçimlerle Kadın Başkan adayı belirlenmişti. Erkek aday için yapılan ön seçimde tamamlanarak DEM Parti'nin Van Büyükşehir için eş başkan adayı belli oldu.

DEM Parti yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. DEM Parti'nin Van'da yapılan ön seçimlerinde kadın eşbaşkan aday adaylarından Neslihan Şedal 1958 oyla seçilirken, Abdullah Zeydan ve Mustafa Avcı ikinci tura kalmıştı.

İKİNCİ TUR TAMAMLANDI
Van Büyükşehir için geçtiğimiz yapılan ilk turda Neslihan Şedal en fazla oy alan kadın aday olmuştu. Bugün Mustafa Avcı ve Abdullah Zeydan için yapılan oylama sonuçları ise tüm ilçe oylarının toplanmasının ardından açıklandı.
Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlığı adaylığını Abdullah Zeydan önde tamamladı. Abdullah Zeydan 2358, Mustafa Avcı 2287 oy aldı.

DEM PARTİ VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EŞ BAŞKAN ADAYLARI
DEM Parti'de yapılan ön seçimlerin tamamlanması ile birlikte Van Büyüküşehir Belediye Eş Başkan Adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan oldu.

ABDULLAH ZEYDAN KİMDİR?
13 Mart 1972'de Yüksekova'da doğdu.

Baba adı Mustafa, anne adı Kayser. Mustafa Zeydan iste AK Parti milletvekiliydi.

Uluslararası Amerikan Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi. Mimar, şantiye şefi, müteahhit olarak çalıştı.

7 Haziran genel seçimlerinden Rüstem Zeydan AK Parti'den, diğer oğlu Abdullah Zeydan HDP'den milletvekili adayı oldu. Abdullah Zeydan 7 Haziran genel seçimlerinde HDP'den Hakkari milletvekili seçildi. Abdullah Zeydan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ise DEM Parti Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı oldu.

İyi düzeyde Kürtçe bilen Zeydan, evli ve 3 çocuk babası.

NESLİHAN ŞEDAL KİMDİR?
Neslihan Şedal Sosyoloğ, 1988 yılında Yüksekova'da doğdu. 25 yıldır Van'da yaşıyor. İlk orta öğrenimini Van'da tamamladı. Üniversite öğrenimini Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyoloji bölümünde tamamladı. Mezun olduktan Mahalle meclisinde yer aldı. Özalp belediyesi kadın politikaları müdürlüğünde çalıştı. Kadına şiddet ve zorlan yerinden göç ettirilen aileler üzerine proje çalışmalarında yer aldı.

Kadın eğitim araştırma, Kadın ekonomisini geliştirme alanında birçok projeyi hayata geçirdi.


2016 yılında belediyelere kayyum atanmasıyla belediyedeki görev ve işinden istifa etti.

TJA aktivisti olarak Ahtamara platformunda kadın çalışmalarına katıldı.

7 yıldır jineoloji alanında çalışıyor. 3 yıl jineoloji dergisinde yayın kurulu üyesi olarak devam etti. Neslihan Şedal, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ise DEM Parti Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı oldu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme