Demokrasicilik oyunu!..

Günümüzde de çıkıyor ama, 1950'li yıllarda Osman Nebioğlu merhumun yayımladığı 'Bütün Dünya' dergisinde 'Biz bize benzeriz' diye bir köşe vardı.

Derginin çoğu sayfaları, ABD dergilerinden tercüme edilmiş yazılarla doldurulurdu. Bir sayfasında da ülkemizde yaşanan ilginç olaylara yer verilirdi. İnsanımızın başından geçen/yaşadığı ilginç olaylar... Sanki başka ülke insanlarının başından böyle olaylar geçmiyor, yaşanmıyormuş gibi sayfanın adına "Biz bize benzeriz" vermişlerdi.
Sayfada okurlardan gelen yaşanmış olaylar kısa kısa anekdotlar şeklinde yer alırdı.

Diğer tercüme yazılar kadar, bu sayfadaki ilginç küçük notları severek okurdum.
Biz nasıl oluyorduk da; bize/kendimize benziyorduk?

Kafamda çengelli bir soruydu... Her ay yeni derginin gelmesini beklerdi benim gibi çoğu okur. Nereden mi biliyorum. Dergi çok satıyordu da ondan.

Bu tür yaşanmış ilginç olaylar; bugünkü gazetelerde/dergilerde de yazılsa yine okurum.
Çok isterdim, örneğin ülkemiz demokrasisi konusunda yaşanan olaylar da yazılsa... Keşke zamanım olsaydı; böyle olayları derler, bir kitap yapmayı çok isterdim.

Bana kalırsa demokrasimizin bugün geldiği noktaya değin geçen süreçte yaşanan trajikomik olaylar yazılmalı... Böyle bir kitap okunduğunda hem demokrasinin ne olup olmadığı konusunda okuyan bilgi sahibi olur; hem de demokrasi meyvemizin niçin bir türlü olgunlaşmadığı da anlaşılır kolayca.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme