DEPREM HABERİMİZ TÜRKİYE GÜNDEMİNDE

23 Ekim 2011 günü meydana gelen Van-Erciş merkezli depremin 8. Yıldönümünde Vansesi Gazetemizin 'Hasarlı Binalar Tehlike Saçıyor' manşet haberi Fox TV'de sabah saatlerinde en çok izlenen İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu Çalar Saat programında ekrana geldi.

Burhan Ergin

Van'ın 82 yıllık markası; tarafsız, bağımsız, güncel ve ilkeli yayın yapan Vansesi Gazetesi'nin özel haberleri ulusal gazete ve televizyonlara konu olmaya devam ediyor. 23 Ekim ve 9 Kasım'da yaşanan depremlerde ağır hasar görmesine ve yıkım kararı verilmesine rağmen 8 yıldır yıkılmayı bekleyen 3 bin binayı gündeme taşıyan Vansesi Gazetesi muhabirleri Hacı Yılmaz ve Burhan Ergin'in ‘Hasarlı Binalar Tehlike Saçıyor' manşet haberi Türkiye'nin en çok izlenen kanalı Fox TV' 'Çalar Saat' haber programında Türkiye gündemine taşındı. Program yapımcısı ve sunucusu İsmail Küçükkaya haberimizi okuyarak izleyicileri bilgilendirdi.

Van'ın sorunlarını, başarılarını, gelişmesini ve sevinçlerini sayfalarına taşıyan Van'ın 82 yıllık sesi, gözü kulağı, Vanlıların buluşma adresi Vansesi Gazetesi dünkü manşet haberinde Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu Çalar Saat haber programında ekrana gelerek Van'ın sesini Türkiye'ye duyurdu.

HASARLI 3 BİN BİNA YIKILMAYI BEKLİYOR

23 Ekim ve 9 Kasım depremlerinde 644 vatandaşın hayatını kaybettiği, 31 bin binanın ağır hasar gördüğü depremlerde bin 966 kişinin yaralandığı, 252 vatandaşın enkaz altından sağ olarak kurtarıldığı belirtilerek haberde özet olarak şu ifadelere yer verildi; “Depremler sonrası AFAD tarafından Van merkez ve Erciş ilçe merkezinde yapılan tespitlerde 31 bin bina ağır hasar görmüş, 28 bin binanın yıkımı gerçekleştirilirken depremlerin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen tehlike oluşturan ağır hasarlı 3 bin bina ise hala yıkılmayı bekliyor. AFAD uyarılarına rağmen yıkılmayan ağır hasarlı binalar arasında Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait binalar da yer alıyor. 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremlerde ağır hasar gören 3 bin binanın depremin 8. yılında hala ayakta durması vatandaşların tepkisine neden oluyor. AFAD tarafından ağır hasarlı olduğu belirlenen ve insan yoğunluğu olan noktalarda yer alan binalar korku ve endişe yaratıyor. Van Büyükşehir Belediyesine ait eski Çarşı Polis Karakolu civarında bulunan İş Merkezi ve eski Buğday Pazarı Ahmedi Hani Parkı yanında yer alan VASKİ eski hizmet binasının durumu 8 yıldır belirsizliğini koruyor. Bina çevresindeki esnaf ve vatandaşlar üst katları 8 yıldır boş olan binaya belediyenin sahip çıkarak belirsizliğe ve spekülasyonlara son vermesi gerektiğini ifade ettiler”

Bakmadan Geçme