DEPREMZEDE KADINLARA SEMİNER

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van Kadın Kolları Başkanlığı tarafından depremzede kadınlara ‘Ailede Normal ve Anormal Davranışlar Nelerdir’ konulu bir seminer düzenlendi.
Bir düğün salonunda düzenlenen seminerde konuşan Ankara Huzur Psikolojik Danışma Merkezi Psikolog Dr. Hatice Dilek Öztürk, insanların normal ve anormal davranışları nelerdir, dengeli bir insanın düşünce davranış kalıbı nasıl olmalıdır, insanlar duygularını nasıl kontrol eder gibi konularında kadınlara önemli bilgiler verdi. 45 maddeden oluşan seminerinde yemekten, uyumaya, konuşmadan, gezmeye insana dair tüm davranışların normal sınırları hakkında bilgilendirmede bulunan Öztürk, ”Hayat tüm zorluklara rağmen devam ediyor. Dünya hayatı bir imtihan salonudur. Önümüze çıkan zor sorular sizin kalitenizi gösterir. Eğer zor sorularla deneniyorsanız kendinizle onur duyun. Başınıza ne gelmiş olursa olsun, umudunuzu yitirmeden kendinizi cennete götürecek kadar sevin” dedi.
Depremin insanlar üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını vurgulayan konuşmalarında Öztürk, ”İnsanların acısını paylaşmak için buradayız. Depremin insanların psikolojileri üzerinde etkileri oluyor. Maddi sıkıntıların getirmiş olduğu psikolojik sorunlar olabiliyor. İnsanların gereken dersleri aldığını düşünüyorum. Özellikle insanların bu süreçte birbirlerine sımsıkı sarılmalarını bekliyorum” dedi.
RUHSAL VE PSİKOLOJİK SORUNLARI ELE ALAN PROGRAMLARA İHTİYACIMIZ VAR
Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Avukat Nahide Hakan ise yaptığı değerlendirmede, üçüncüsü düzenlenen seminere kadınların göstermiş olduğu ilginin güzel olduğunu belirterek, parti olarak kadının toplumdaki yerini önemsediklerini söyledi. Hakan, “Başbakanımız, bu yola çıkarken kadınları da yanına alarak çıktı. Parti olarak biz kadının toplumdaki ve siyasetteki yerini çok önemsiyoruz. Kadının içinde olmadığı bir oluşumun bir hareketin başarıya kesinlikle ulaşamayacağını düşünüyoruz. Buna paralel olarak ta kadının eğitimi, sosyal statüsü, yaşam koşullarının yükseltilmesi gerektiği fikriyle yola çıktık. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed (SAV)’in Veda Hutbesi’nde, yani son sözlerinde, kadından bahsetmesi, özellikle kadını erkeklere emanet etmesi, bize bu yolda ışık oluyor” dedi.
Vanlı kadınların bu tür etkinliklere ihtiyacı olduğuna değinen Hakan 'Kadınlarımız bu tür etkinliklere aç. Özellikle kadınlara yönelik, onların ruhsal ve psikolojik sorunlarını ele alan programlara ihtiyacımız var. Ben kadınlarımızın bu ilgilerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu:
Hakan, ayrıca seminerde yoksul çocuklar yararına kitap satıldığını da sözlerine ekledi.
Seminere, AKP Kadın komisyonu ve vatandaşlar katıldı.vanhaber, van, haber, van haberak parti, seminer, depremzede, kitap, ihtiyaç

Bakmadan Geçme