Devlet Bahçeli'nin son eylemi

31 Mart seçimlerinden sonra Devlet Bahçeli, 'İstanbul seçimlerinin yenilenmesinin Türkiye açısından beka sorunu' olduğunu söyleyip durdu.

31 Mart seçimlerinden sonra Devlet Bahçeli, “İstanbul seçimlerinin yenilenmesinin Türkiye açısından beka sorunu” olduğunu söyleyip durdu.

Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerden sonra yaptığı çeşitli açıklamalarda kaybettiklerini kabul etmişti. Hatırlardadır, Sayın Erdoğan “Büyükşehir'i kaybettik ama ilçe belediyelerinde biz kazandık” diyerek durumu özetlemişti.

Benzer bir durum “Türkiye İttifakı” konusunda da yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden sonra “Kızgın demiri soğutmak gerekir” sözleriyle, seçim kampanyası dolaysıyla toplumda gerilen ilişkileri normale döndürme ihtiyacından bahsediyordu. Aynı şekilde gene, “81 milyonu birleştirecek Türkiye İttifakı gerekli” sözleri de, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu ağır sorunların altından kalkabilmenin biricik yoluna işaret etmişti.

Devlet Bahçeli ise “Türkiye İttifakı”ına da karşı çıktı. “Cumhur İttifakı var, başka ittifaka gerek yok” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan iki konuda da sonuç olarak Devlet Bahçeli'nin söylediği yere geldi. Nisan sonlarına doğru, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Ve gene ondan sonraki konuşmalarında “Cumhur İttifakı”nın önemine vurgu yapmaya özel özen gösterdi.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme