Direkler tehlike saçıyor

Yol ortasında kalan aydınlatma ve telekoma ait direkler trafik kazalarına davetiye çıkarıyor.

Hacı Yılmaz

İpekyolu İlçesi, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Gülser sokakta yol genişletme çalışması sonrası yol ortasında kalan aydınlatma direği kazalara neden oluyor. Diğer yandan Hafiziye Mahallesi Bilgül Sokak, Cumhuriyet Mahallesi Eski Cezaevi Caddesi Fırat sokak ve İkinisan bulvarında aynı sorunlar yaşanıyor.

Aylardır direğin yol ortasında olduğunu söyleyen Seyit Fehim Arvasi Mahallesi sakinleri duruma tepki göstererek, kazalara neden olan aydınlatma direğinin yol ortasından kaldırılmasını istedi. Van'da birçok bölgede böyle sorunların olduğunu belirten vatandaşlar, bu sorunların çözülmesi gerektiğini söylediler.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, "Mahallemizde yapılan yol genişletme çalışması sonrası aydınlatma direği yol ortasında kaldı. Aylardır yol ortasında kalan aydınlatma direği kazalara neden oluyor. Özellikle gece saatlerinde araçlar direği fark edemeyip kaza yapıyorlar. VEDAŞ yetkililerinden biran önce bu direği buradan kaldırıp daha uygun yere bırakmalarını bekliyoruz. Yol ortasındaki aydınlatma direği ciddi kazalara neden oluyor. Biran evvel bu direğin kaldırılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

Aynı sorunla karşı karşıya kalan Hafiziye Mahallesi Bilgül Sokak, Cumhuriyet Mahallesi Eski Cezaevi Caddesi Fırat Sokak ve İkinisan bulvarında yaşayan vatandaşlar yetkililere seslenerek bu sorunun çözülmesini istedi.

Bakmadan Geçme