DİSK'TEN TUTUKLU BAŞKANLARA KART

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın tutuklanmasını protesto etmek amacıyla her perşembe günü düzenlenen Kara Perşembe Eylemlerine bu haftada devam edildi. DİSK/Genel İş Sendikası'na bağlı üyeler, Belediye Garajı önünde bir araya gelerek Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan belediye binasına yürüdü.
DİSK/Genel İş Sendikası Van Şube Başkanı Salih İpek, burada yaptığı konuşmada, belediye başkanlarının tutuklanmasına ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın görevinden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi. İpek, 'Belediye başkanlarımız şahsında, halkımıza hizmet ederken baskı ve saldırılara maruz kalan, tutuklanan Kürt siyasetçileri üzerinde oynanan halkın iradesini kırmaya yönelik operasyonları kınadığımız ve 63 günü geride bıraktığımız bir kara perşembe günündeyiz' dedi.
Toplumun tüm beklentilerine rağmen istenen barış ortamının yapılan askeri ve siyasi operasyonlar sonucu boşa çıkarıldığını savunan İpek, 'Aydınlık bir Türkiye için el ele, sloganıyla iktidara gelen AK Parti hükümeti, bölgede dayattığı kanlı savaş politikası ve siyasi soykırım operasyonlarıyla başta bölge halkı olmak üzere ülkeyi karanlık yarınlara taşımaktadır. Bunun en son örneği Siirt'te yaşanmıştır. Halkın büyük bölümünün beğenisini kazanan ve oylarını alarak seçilmiş Belediye Başkanı Selim Sadak da sudan sebeplerle görevinden alınmıştır. AK Parti hükümetine soruyoruz: Bu korkun nedendir? Halkına hizmet için gecesini gündüzüne katan belediye başkanlarını tutuklayarak, görevinden alarak bu halkın iradesini kıracağını sanıyorsan yanılıyorsun. Halkın iradesiyle uğraşacağına bölgede sürdürdüğün, kardeşi kardeşe vurdurduğun kirli ve kanlı savaşı sonlandır. Aksi halde gün gelir, döktüğün kardeş kanı içinde sen de boğulup gidersin' ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından, sendika üyeleri tutuklu belediye başkanlarına kart gönderdi. vanhaber,basın açıklaması,bekir kaya,disk,selim sadak

Bakmadan Geçme