Doğa Koleji Öğrencilerinden Örnek Paylaşım

Van Doğa Koleji İlköğretim öğrencilerinin ‘Oyuncaklarımı Paylaşıyorum’ projesi büyük ilgi gördü. Kolej öğrencileri paylaşma ve yardımlaşma anlayışı çerçevesinde belirlenen Devlet okullarında öğrenci yaşıtlarına 2 bin 500 oyuncak götürdü.

Oyuncaklarımı Paylaşıyorum' projesi kapsamında öğrencilerine paylaşma ve yardımlaşma duygusunu kazandırmayı amaçlayan Van Doğa Koleji İlköğretim Okulu öğrencileri belirlenen Devlet okullarında öğrenci yaşıtlarıyla oyuncaklarını paylaştılar. Öğrenciler topladıkları 2 bin 500 hediye oyuncakları okul idarecileriyle birlikte belirlenen okullara teslim ettiler. Öte taraftan “Yeni Nesilden, Yeni Gelenek' projesi kapsamında okulda düzenlenen kermesten elde edilen gelir ile 9 adet tekerlekli sandalye satın alınarak öğrenci ve idareciler tarafından ihtiyaç sahibi engellilere ulaştırıldı.

Öğrencilerin yaşıtlarıyla birlikte paylaşım ve güzel zaman geçirdiklerini belirten Van Doğa Koleji Müdürü Nejla Kaya Gencer; “Bu projenin çocuklarda paylaşma ve yardımlaşma duygularını pekiştirdiği için bu projenin çok olumlu olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımızla bir sabah sporunda sözlü olarak oyuncaklarınızı paylaşmak ister misiniz diye sormuştum. Sonraki gün yaklaşık 2 bin 500 oyuncak okula geldi” dedi.

Gencer, ‘‘Oyun ve oyuncaklar çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimine önemli katkıları olduğunu oyunun, çocuğun hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştirici ve destekleyici en önemli araçlardan olduğunu göz önüne alırsak, oyuncaklarımı paylaşıyorum projesi sayesinde de yeni oyuncak sahibi olan çocuklarımıza önemli katkı sağlamaktadır. Proje sayesinde çocuklarımız değişik okul ve ortamları olan ve yaşantıları görme olanağı buluyorlar. Çocuklar arasında kaynaşma ve dayanışma oluyor. Çok mutlu bir şekilde ve izlenimlerle ziyaret edilen okuldan ayrılıyorlar” diye konuştu

Sosyal dayanışma anlayışı ile çeşitli çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Van Doğa Koleji Müdürü Nejla Kaya Gencer, ‘Yeni Nesilden, Yeni Gelenek' projemiz kapsamında öğrencilerimiz ile yaptığımız geleneksel kermesimizde para topladık. Toplanan para ile 9 adet tekerlekli sandalye alarak, öğrencilerimizle birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Van Doğa Koleji kaliteli eğitim yanında soysal alanda sorumluluğunu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor ” dedi.

Bakmadan Geçme