DOĞAN: AMERİKA EZİLDİ

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Arif Doğan, 'Bildiğiniz üzere Habur Sınır Kapısı Bağdat yönetiminin eline geçti. Dolayısıyla Amerika'nın bölgede hakimiyeti bitti. Amerika orada ezilerek yenildi. Türkiye kendisinin ait olduğu bir coğrafyada, ait olduğu ülkelerle işbirliği yapmaya başladı' dedi.

Evren Doğruer

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Arif Doğan, Genel Merkez Yöneticisi Cafer Sincer, Van İl Başkanı Erkan Çataloğlu gazetemizi ziyaret ederek, imtiyaz sahibi Erdal Perihan ve Yazı İşleri Müdürü İkram Kali ile görüştü.

"TERÖRÜN OLDUĞU YERE YATIRIM GELMEZ"

Van'ın bütün ilçelerinde örgütleneceklerini belirten Doğan, "Van'da il binamızı bir yıl önce kurduk. İpekyolu ve Tuşba ilçe teşkilatlarımızı kurduk. Erciş, Gevaş, Çaldıran ve Edremit ilçelerimizde de kuruluş aşamasına geldik. Yakın zamanda vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Parti olarak bölgeyi ziyaret ederek, teşkilatımızın çalışmalarını yerinde inceliyoruz. Vatan Partisi Türkiye'de ne diyorsa Van'da da onu söylüyor. Ülkemizin ve Van'ımızın birçok sorunu var. Biz parti olarak bu sorunların sesi olmaya çalışıyoruz. Terör bu bölgeye çok büyük kayıplar yaşattı ama şimdi temizleniyor. PKK'nın var oluşu bölgenin kalkınmasında çok büyük bir engeldir. Terörün olduğu yere yatırım gelmez. Yatırım olmayınca işsizlik gibi birçok sorun beraberinde gelir" ifadelerini kullandı.

"BARZANİ 26 YILLIK KAZANIMLARINI KAYBETTİ"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin bağımsızlık referandumu sonrası 26 yıllık birikimini kaybettiğini ileri süren Doğan, "Kuzey Suriye'de Amerika PYD'ye 3 bin 500 TIR silah yardımı yaptı. PYD bu silahları bizim Mehmetçiğimize karşı kullanıyor. Amerika büyük Kürdistan planından vazgeçmedi. Hala bölgede 4 parçalı Kürtlerin bir arada birleştirilip büyük bir Kürdistan hayalinin peşindedir. Aslında Amerika'nın hayal ettiği planlar suya düştü. Bildiğiniz üzere Habur Sınır Kapısı Bağdat yönetiminin eline geçti. Dolayısıyla Amerika'nın bölgede hakimiyeti bitti. Amerika orada ezilerek yenildi. Türkiye kendisinin ait olduğu bir coğrafyada, ait olduğu ülkelerle işbirliği yapmaya başladı" diye konuştu.

"TÜRKİYE ŞUAN ÇOK İYİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR"

Türkiye'nin yararı için dış ülkelerle görüşerek, işbirliğini artırdıklarını belirten Doğan, "Türkiye şuan çok iyi bir süreçten geçiyor. 60 yıllık bu küçük Amerika bağlılığında hep hapsolduk. Avrupa Birliği kapısında yıllarca bekletildik. Oysa ait olduğumuz topraklar, ait olduğumuz yer komşu ülkeler, Batı Asya Birliği ve Avrasya Birliği'dir. Bugün İran ile olan dostluğumuzda Vatan Partisi öncülük etti. Dış ülkelere giderek, sürekli ülkemiz için işbirliği yapmaya çalıştık. Bu çalışmalarımızda da hep başarılı olduk. Hatta AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal yaptığı açıklamada partimize teşekkür etti.

"DARBE GİRİŞİMİNİ İLK DOĞU PERİNÇEK SÖYLEDİ"

15 Temmuz darbe girişimini Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Başbakan ve Hükümet üyelerine söylediğini anlatan Doğan, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini Başbakana ve Hükümet üyelerine ilk söyleyen Doğu Perinçek'tir. Genel Başkanımız darbe girişimi gecesinde halk ve ordunun birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti" dedi.

"KAYYUMLAR GÜZEL ÇALIŞIYORLAR"

Kayyum atamalarından son derece memnun olduklarını söyleyen Doğan, "DBP'li belediyeler halka hizmet etmiyordu. Doğu ve Güneydoğu'da bulunan belediyelerde sorunlar hat safhadaydı. Şuan atanan kayyumlar gayet güzel çalışıyor. Makam odalarını halka açarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi veriyorlar. Hatta ve hatta yatırımları vatandaşlarla beraber planlıyorlar. Geçen yıl kış ayında Varto'daydım. 1 metre kar yağmıştı ve yağıştan dolayı ilçede kaldığımızı düşünüyordum ama kayyum kar küreme araçlarıyla ilçedeki bütün karları geceden sabaha temizledi. Muhtar bize DBP'li belediyeler döneminde yolların kapalı olduğunu ifade etti fakat devletimizin atadığı kayyumlar güzel çalışmalara imza atıyorlar. İnsanlarımızı devlete karşı düşman etmek doğru bir şey değil. Eğer siz insanları devlete karşı düşman gösterirseniz sonucu sizi görevden almak olur. Bence kayyum atama kararları son derece yerinde bir karardır" şeklinde konuştu.

"AKP ÇÖKÜYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlarının istifalarını istemesine değinen Doğan, "Erdoğan'ın hedefi AKP'yi temizlemektir. Partisini yeniden yapılandırmaya çalışıyor. Yeni bir vizyon yaratmaya çalışıyor. Bu kesinlikle doğru değil. Aslında bu hareket AKP'nin çöküşünü gösteriyor. Belediyelere yeniden şekil vermek, kadroları yenilemek, bürokratları görevden almakla bir şey düzeltemezler. AKP Ülkemizin birçok bölgesi başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'da büyük bir çöküş yaşıyor. Partidekiler birbirine düşmüş durumdadır. Birbirlerinin aleyhinde çalışıyorlar" diye konuştu.

İmtiyaz sahibi Erdal Perihan ve Yazı işleri müdürümüz İkram Kali de nazik ziyaretten duydukları memnuniyeti belirterek, teşekkür etti.

Bakmadan Geçme