Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri Başladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri erken başladı. Rojin Kadın Yaşam Merkezi Koordinatörü Erbağa etkinliklerin başlaması nedeniyle yaptığı konuşmada artan kadın cinayetlerine dikkat çekti.

İlhan Siyahtaş

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri nedeniyle Rojîn Kadın Yaşam Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, KJA bileşenlerinin yanı sıra Belediye Eş Başkanları katıldı.

Rojin Kadın Yaşam Merkezi Koordinatörü Behice Erbağa tarafından okunan basın metninde, 5 yılda bir gerçekleştirilen Dünya Kadın Yürüyüşünün Nusaybin'de gerçekleştirilecek olmasının anlamlı olduğunu vurguladı.

Erbağa, kadınların birçok geleneksel rol ve şiddetin her türlüsü ile karşı karşıya bırakıldığını dile getirerek, geçtiğimiz günlerde Mersin'de katledilen Özgecan Aslan için tüm kadınların ayaklandığını dile getirdi. Ağır hak ihlallerine yol açacağı için kamuoyunun tepki gösterdiği “İç Güvenlik Paketi”ne karşı mücadele edeceklerini kaydeden Erbağa, İran rejimini de kınayarak, idam edilen Kürt siyasi tutsakları andığını kaydetti.

Behice Erbağa, 7 Mart'a kadar sürecek olan 8 Mart kapsamında etkinliklerin ardından büyük mitingin 4 Mart günü eski Emniyet'ten Nevruz alanında yapılacağını söyledi.

Bakmadan Geçme