Dünya Vanlılar Günü Nedir?

2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nün her yıl artan ilgiyle yaygınlaşarak Van'ın imajına, tanıtımına çok önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum.

2 Nisan Dünya Vanlılar Günü başta Van olmak üzere ülkemizin farklı şehirlerinde bulunan Vanlılar ve Van dostları arasında daha şimdiden büyük heyecan yaratmaya başladı. Türkiye'de başka bir benzeri olmayan yalnızca Vanlılara ve Van dostlarına ait olan Dünya Vanlılar Günü ile ilgili okurlarımızdan dostlardan çeşitli sorular geliyor.

Dünya Vanlılar Günü ile ilgili tüm soruları ve merak edilen birçok şeyi maddeler halinde yanıtlayarak aydınlatıcı bilgiler vermek istiyorum.

1. 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü Nedir?

- Dünya Vanlılar Günü, Van'ın yaslandığı tarihsel mirasın, sahip olduğu doğal ve kültürel zenginlikleri Türkiye'nin ya da dünyanın değişik yerleşim noktalarında yaşayan Vanlıların Vanlı olduklarını hissedecekleri özellik taşıyan çağrışımdır. 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü, bütünleştirici işlevinin yanında Van'ın tanıtımına, kent kimliğinin şekillenmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Dünya Vanlılar Günü Vanlılar ve Van dostları arasında yakınlaşmayı, dayanışmayı güçlendirmek, Vanlılık kimliğine ivme kazandırmak farkındalık yaratma düşüncesiyle ortaya çıkmıştır. Günün esprisi 2'dir. 2 Nisan'da en az 2 komşuya veya iki kişiye 2 Van lezzeti tattırmak.

Dünya Vanlılar Günü yerel ve ulusal hatta uluslararası ölçekte bakıldığında benzeri olmayan özgün bir düşünce niteliği taşımaktadır.

2. 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü ilk olarak ne zaman kutlanacak?

-İçeriğini sevgi, kardeşlik, coşku, dayanışma oluşturan Dünya Vanlılar Günü ilk olarak Van'ın kurutuluşunun 100. yılı olan 2 Nisan 2018 Pazartesi günü kutlanacak. Dünya Vanlılar Günü daha sonraki yıllarda Vanlıların ve Van dostlarının yaşadığı her yerde 2 Nisan günü aynı içerikle kutlanarak yaygınlık ve derinlik kazanarak geleneksel hale gelecek.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme