Dünyaca ünlü banka açıkladı: Altın daha çok...

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından altın fiyatları sert bir düşüş yaşadı. Gram altın 1.633 TL'ye, çeyrek altın ise 2.688 TL'ye kadar indi. Altın fiyatlarının bu seviyelere gerilemesi yatırımcıları endişelendirirken 'Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatları artacak mı, azalacak mı? Altın fiyatları kaç TL olacak?' soruları gündeme geldi. Dünyanın önde gelen bankalarından biri uyarıda bulundu.

Altın fiyatları hakkında son dakika gelişmesi! Merkez Bankası'nın faiz artırımı sonucu altın fiyatları hızla geriledi. Gram ve çeyrek altın fiyatları yatırımcıların ilgisini çekti.

Yatırımcılar ‘Altın fiyatları daha da azalacak mı? Gram altın kaç TL oldu? Çeyrek altın ne kadar?' sorularını araştırırken uzmanlardan ard arda yeni uyarılar geldi. İsviçre merkezli UBS bankası altında beklediği yeni seviyeleri tarih vererek açıkladı. İşte ayrıntılar haberimizde…

26 Ağustos 2023 tarihinde gram altın, son zamanlarda 1600 lira seviyesini geçerek dikkat çekmişti. Şu anda 1.633 liradan alıcı bulmaktadır.

UBS bankasının analistleri, altındaki bir sonraki olası yükselişin kısmen, 2023'ün ilk yarısında ETF'lere yönelik talebin artacağı beklentisinden kaynaklanacağını belirtiyor. ABD'deki parasal genişleme dönemi öncesinde piyasa, Fed'in kararlarını hazmettikçe yıl sonuna doğru bu durumun netleşeceği öngörülüyor. UBS'e göre dolar önümüzdeki 6-12 ay içinde değer kaybedecek ve bu durum altının işine yarayacak.

Bankanın analistleri yayınladıkları bir raporda şunları söylüyor: "Altının güvenli liman özelliği devam ediyor. Altın, özellikle küresel büyüme görünümündeki belirsizlik, hisse senedi piyasasındaki istikrarsız dinamikler ve jeopolitik koşullardaki dalgalanmalar göz önüne alındığında, uzun vadeli bir portföy koruyucusu olarak bizim için hala cazip duruyor. Yaptığımız analiz, USD bazlı dengeli bir portföyde altına orta tek haneli bir yüzde pay vermenin, getirileri artıracağını gösteriyor.

Merkez bankası talebi de sürüyor. Jeopolitik gelişmeler, merkez bankaları için de bir kaygı unsuru. Dünya Altın Konseyi (WGC), merkez bankalarının Haziran ayında net olarak toplam 55 ton altın aldığını ve üç aylık net satıştan sonra alım yapmaya devam ettiğini açıkladı. Tüm yıl için 700 tonluk alım beklentimizi sürdürüyoruz. Bu, 1960'ların ortasından bu yana en yüksek ikinci yıllık alım olacak. Yatırımcılara hâlâ portföylerine altın katmalarını ve USD varlıklarını geniş ölçüde dağıtmalarını öneriyoruz."

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme