DURAKLARI KALDIRIN

Vali Mithatbey Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kavşağında bulunan minibüs, belediye otobüsü, halk otobüsü durakları trafik akışını engelleyerek kazalara, sürücüler arasında kavgalara neden oluyor. Yetkilileri göreve davet eden vatandaşlar, durakların kaldırılmasını istedi.

Evren Doğruer

Vali Mithatbey Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kavşağında yer alan Esenler, Gündoğdu, Bostaniçi ve Meydan mahallelerine toplu taşıma hizmeti veren minibüs, belediye otobüsü ve halk otobüsü durakları trafik karmaşası yaratıyor.

"Askeri lojmanların arsasına taşınsın"

Trafik akışını engelleyen, araç bekleyen, yolculara yakışmayan duraklara tepki gösteren mahalle sakinleri, sürücüler ve çevre esnafı kavşakta trafik akşını engelleyen durakların 100 metre ileride yer alan askeri lojmanların boş duran arsasına taşınması için Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve İl Trafik Komisyonuna çağrıda bulundular.

"Duraklar kalkarsa araç trafiği rahatlar"

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, trafik karmaşası yaratan, kazalara neden olan minibüs, halk otobüsü ve belediye otobüs duraklarının kaldırılmasıyla bu yolda trafik akışında ciddi rahatlama ve düzen sağlanacağını söylediler.

"Durakların kaldırılmasını istiyoruz"

Milli Egemenlik Caddesi'nde görüntü kirliliğine neden olan duraklara çeki düzen verilmesini isteyen vatandaşlar, "Mahallemizde bulunan durakların bir an evvel uygun bir yere taşınması gerekiyor. Çünkü hem trafik anlamında, hem de görüntü kirliliği anlamında kentte ciddi sıkıntılar yaratıyor. Küçük bir kavşakta aynı anda onlarca araç geçmeye çalışırken minibüsler, halk otobüsleri ve belediye otobüsleri de yolcu indir bindir yapıyor. Onlarca aracın aynı anda yolcu indir bindir yapması trafik kuraları, durak yönetmeliğine de aykırıdır. Trafik karmaşası, kazalara neden olurken sürücüler arasında taşlı sopalı kavgalar meydan geliyor. Yaşanan kavgalardan dolayı mahalle sakinleri kavşağa, "belalı kavşak" diyor. Durakların tamamı 100 metre ileride bulunan eski jandarma subay ve astsubay lojmanlarının yerine taşınması gerekir. Alınacak taşınma kararıyla hem trafik rahatlar, hem de toplu taşıma araçları düzenli ve güvenli bir ortamda yolucu indir bindir yaparlar. Mahalle sakinleri olarak durakların kaldırılmasını için yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

Şehrin en yoğun araç trafiğinin yaşandığı yerlerden Vali Mithatbey Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kavşağı günün belli saatlerinde killenerek işlemez hale geliyor.

Bakmadan Geçme