Edremit Belediyesi’nden Şeffaf Belediyecilik

Edremit Belediyesi 2015 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Edremit Belediyesi şeffaf belediyecilik anlayışıyla halka yönelik yapılan yatırımları, gelir ve giderleri basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna açıkladı. 2015 Yılında Belediyenin gelirinin 23.754.346,23 TL olduğu giderinin ise 26.813.441,94 TL olduğu açıklandı. Açıklanan Gelir ve gider miktarlarında ise Edremit Belediyesi’nin borçlu olduğu açıklandı.

İlhan Siyahtaş

2015 yılında Belediyenin yürüttüğü faaliyetler, yatırımlar, gelir ve giderler yapılan basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. Edremit Belediyesi'nin 2015 yılı faaliyet programına DBP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kava, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Gürpınar Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, Özalp Belediye Eş Başkanı Şereffettin Özalp, Saray Belediye Eş Başkanı Abdulkadir Çalışkan, Edremit Belediye Eş Başkan Vekili Nurhayat Çelik, DBP- HDP il ilçe yöneticileri, Barış Anneleri, Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi, Van TSO Genel Sekreteri Ramazan Temizer, Belediye çalışanları ve davetliler katıldı.

“Zor Günlerden Bugünlere Geldik”

Programın açılış konuşmasını yapan DBP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kava,” Kürt halkının başta siyasi alan olmak üzere birçok alanda baskılara, rağmen her geçen gün daha da örgütlenerek bu günlere gelmiştir. DBP olarak büyük emek ve fedakarlıkla halkla beraber 106 belediye kazandık. DBP'li belediyelere karşı da saldırılar başlatılarak 23 DBP'li belediye eş başkanı tutuklanmıştır. Son dönemde hükümetin DBP'li belediyelere kayyum atamayla tehdit ederek DBP'li belediyelere her ay müfettişler gönderilmektedir. Belediyelerimizde aylar süren soruşturmalar, araştırmalar yürütenler, bu güne kadar hiçbir usulsüzlük ile karşılaşmamıştır. Kürt halkının büyük emek ve mücadeleyle kazandığı DBP'li belediyelere yönelik başlattıkları iftira ve itibarsızlaştırma operasyonları boşunadır' dedi.

“Halka Hizmet Etmekten Kaçmayacağız”

Daha sonra konuşan Edremit Belediyesi Eş Başkan Vekili Nurhayat Çelik, “Edremit Belediyesi olarak şeffaf ve halk belediyeciliği esası gereği her yıl düzenli olarak yürüttüğümüz faaliyetleri ve hayata geçirdiğimiz projeleri, bütçelerini halkla paylaşmak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu gün bir araya geldiklerini söyledi. Bölge illerinde yaşanan çatışmalar dolayısıyla her gün yeni olumsuzlukların yaşandığına dikkat çeken Çelik, DBP'li belediyeler olarak koşullar ne olursa olsun halka hizmetten asla geri durmayacaklarını belirtti.

“Her kuruşun hesabını vermeye hazırız”

Son dönemde başta Cumhurbaşkanı ve Başbakanın da aralarında olduğu devlet yetkililerinin DBP'li belediyelere dönük mali anlamda 'Belediyelere gönderilen paraları başka yerlerde harcıyorlar ' söylemine tepki gösteren Çelik ' DBP'li belediyelerimize dönük özellikle mali hizmetler ve personel konusunda vicdansızca karalama kampanyaları başlatanlara inat; bizler her yıl olduğu gibi bu yılda Edremit Belediyesi olarak bir önceki yılın faaliyetlerini ve bütçesini halka sunup, belediyemize gelen paranın son kuruşuna kadar Gelir -Giderlerimizi halkımızla paylaşmayı esas bildik ve bunu her yıl olduğu gibi bu yılda siz değerli halkımızın katılımıyla yapmaktayız. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yoktur' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediyenin gelir ve giderleri açıklandı. Açıklanan gelir ve giderler ise şöyle:

2015 yılında İller Bankasından 19.504.793,63 TL, Öz Gelirlerden de, 4.249.552,60 TL gelir sağladığı açıklandı. Belediyenin toplam 23.754.346,23 TL gelir elde ettiği 2015 yılında harcanan miktar ise 26.813.441,94 TL oldu. Böylelikle Edremit Belediyesi'nin 3 milyon TL gibi bir borcu olduğu açıklandı.

Ayrıca Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezavi'nde tutuklu bulunan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin'in cezaevinden gönderdiği mektubu okundu.

Bakmadan Geçme