Edremit kadembas sahili ilgi bekliyor

Edremit ilçesi Kadembas sahili piknik alanı bakımsızlıktan, ilgisizlikten her geçen gün daha kötü hale geliyor. Piknik alanında bulunan kameriye'lerin bir çoğunda oturma bankları ve masalar kırık, tuvaletler, lavabolar kirli, hijyen koşullarından uzak durumda. Edremit Belediyesi yetkililerine seslenen vatandaşlar piknik alanında bakım onarım çalışmalarının yapılmasını istiyorlar. 

Edremit'in en gözde yerlerinden vatandaşların günübirlik gidip hoşça vakit geçirip piknik yapmak istediği sahil kıyı şeridi kadembas piknik alanının hali içler acısı. Hafta sonları insanların piknik yapmak, nefes alıp güzel vakit geçirmek için gittiği Edremit sahili kadembas piknik alanında bulunan kameriyeler, masalar, oturma bankları kırılıp tahrip edilmiş durumda. Lavabolar bakımsız, tuvaletler kirli, sular akmıyor. Piknik alanının bakımsızlığı, yetkililerin ilgisizliği piknik yapmak isteyenlerin tepkisine neden oluyor.

Vatandaşların ifadelerine göre, alanın çevre düzenlemesi yapılmamış, lavabolar kirli ve hijyen koşulları sağlanmamış durumda. Bu durum, özellikle sıcak yaz aylarında büyük sıkıntılar yaratacak. Vatandaşlar, yetkililerin bir an önce harekete geçerek bir an evvel bakım onarım çalışmalarını yapılmalarını istiyor.

Edremit'in güzel sahil şeridinde uzun yıllardır hizmet veren Kadembas piknik alanı maalesef bakımsızlıktan viraneye dönmüş. Vatandaşlar ve tatilciler tarafından yoğun şekilde kullanılan tesis, son zamanlarda ihmal edilmiş ve fiziksel olarak kötü bir duruma dönüşmüş.

Kadembas sahili, Edremit'in en popüler rekreasyon alanlarından biri. Yazın insanların günlük olarak gidip vakit geçirdiği sahilde bulunan dinlenme, piknik alanı bakımsızlık nedeniyle fiziki durumu günden güne kötüleşiyor. Tuvaletlerin bakımsız, kirli ve hijyen kurallarından uzak olması tepki topluyor.

Bölge sakinleri ve piknik yapmaya giden ziyaretçiler, Kadembas piknik alanının bir an önce restore edilmesini vurgulayarak alının kullanılamaz hâle gelmesi, hem bölge halkını hem de turistleri mağdur ediyor. Yetkililerin bir an önce harekete geçerek, Edremit'in önemli sosyal ve rekreasyon alanını yeniden canlandırması bekleniyor. İnsanlar toplum yararına, umuma açık, ortak kullanım alanlarını koruyup kollamalı temiz tutmalı. Umuma açık yerleri temiz görmek istiyorsak temiz bırakmalıyız. Bu alanlar tüm insanların faydalandığı kamusal alanlardır. Bugün bizler yararlanıyorsak yarın bizden sonrakilerin yararlanmaları için kendi malımız gibi koruyup gelecek nesillere devretmeliyiz.

Bakmadan Geçme