EDREMİT KİMLİĞİNE KAVUŞACAK

Van'ın göz bebeği Edremit İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Edremit'te yeşil alan, spor alanı, sahil bandı, sosyal tesisler, plajlar, oturma, yaşam alanları, at çiftliği yapacaklarını söyledi. Sahildeki barakaların kaldırılacağını kaydeden Çiçekli, Edremit'i hizmet ve projelerle gerçek kimliğine kavuşturacaklarını belirtti.

Hacı Yılmaz

Edremit İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, basınla bir araya gelerek, önemli açıklamalarda bulundu. Belediye Başkan Vekili Çiçekli, göreve geldiği günden itibaren Edremit'in bütün sorunlarıyla yakından ilgilendiğini anlatarak, Edremit'i yapacakları çalışma ve hayata geçirecekleri projelerle gerçek kimliğine kavuşturacaklarını ifade etti.

"EDREMİT HALKI BİZE İNANIYOR, GÜVENİYOR"

Edremit İlçesi'nin biriken sorunlarını çözmek için canla başla, mesai gözetmeden çalışacaklarını anlatan Çiçekli, " Van Türkiye'nin Edremit de Van'ın göz bebeğidir. Edremit doğal güzellikleri konumuyla yaşam alanı, turizm beldesidir. Şahsen imkânım olsa Edremit'te ömür boyu yaşamak isterim. Van'ın göz bebeği Edremit bugüne kadar hak ettiği kimliğine, hizmetlere kavuşamamıştır. Edremit'te göreve başladığım gün öncelikle belediye kaynaklarının bu milletin parasının başka yerlere gitmesinin önünü kestim. İş yapmadan maaş alanları gönderdik. Devletin, milletin kaynaklarını şimdi Edremit halkı için kullanıyoruz, kullanacağız. Merkezi ve yerel yönetim bir olup halka canla başla hizmet edeceğiz. Nerde arıza, sorun varsa gidereceğiz, nerde problem, kirli iş varsa temizleyeceğiz. Edremit'i iki bölümde ayağa kaldıracağız. Birinci bölüm Süphan, ikinci bölüm Edremit'ten çiçekliye kadar olan kısım. İlçe merkezini bu iki bölümün ortasında geliştirmeyi planlıyoruz. Verilen bu görev canımı dişime takarak kaynakları ve zamanı en iyi şekilde değerlendirerek sevgili Van ve Edremit halkına hizmet edeceğim. Çabam doğal güzellikleri korunan, gelişen ve değişen gerçek ilçe kimliği kazanmış imrenilecek Ege sahil ilçeleriyle yarışan Edremit ortaya çıkarmaktır. Hayalim değerli halkımızı inancına, geleneklerine, huzuruna, güvenliğine, kardeşçe barış içinde yaşama anlayışına musallat olan güçlerin baskısından kurtarmaktır. Edremit halkıyla çok iyi bir diyalog içindeyiz. Devletimizin müşfik eli mağdurların yanında olacak. Vatandaş devleti tanıyacak görecek. Çabalarımızı yakından takip eden sevgili Edremit halkı bizim samimiyetimize inanıyor, güveniyor, çalışmalarımızı yürekten destekliyor. Karla mücadele konusunda başarılı bir çalışma yaparak, kapalı tüm yolları açtık. Edremit'e hizmet etmekten, insanlarımızı layık oldukları yaşam kalitesine kavuşturmaktan başka hiç bir beklentim amacım yoktur. Bu görev bana verildiğinde hanım ile çocuğu yanıma çağırarak, en az 3 ay haklarını helal etmelerini istedim. Görev sürem sona erdikten sonra güzel ilçemizden ayrıldığımda buradaki değerli insanlar arkamızdan sadece Allah razı olsun deseler bu bana yeter " şeklinde konuştu.

"BARAKALARI ÇİRKİN GÖRÜNTÜLERİ SAHİLDEN KALDIRACAĞIZ "

Edremit'te gerçekleştirecekleri çalışmalar ve projeleri anlatan Başkan Vekili Çiçekli, "Sahilde bulunun bütün barakaları, ruhsatsız yapıları ortadan kaldıracağız. Sahil boyunu en güzel şekilde kamelyalarla donatarak vatandaşın hizmetine açacağız. Edremit'in yeşili ile Van denizinin mavisinin arasına giren çirkin görüntüler, barakalar, yapılar son bulacak. Edremit sahil bandını ayrıca hayata geçirip bitireceğiz. Sahil bandında her türlü sportif faaliyetlerin yapılacağı yerler olacak, en az üç adet modern plaj yapacağız, sahilde insanlarımızın huzurla dinlenebilecekleri ahşaptan doğayla uyumlu şık oturma alanları olacak çocukların, yaşlıların, kadınların nihayet herkesin yararlanacağı imkânlar olacak, Van Gölü'nü su sporları, etkinlikleri, yarışmalarında daha aktif kullanılacağız, insanlarımıza daha kaliteli hizmet sunan, doğal güzellikleriyle bezenen Edremit kurmak istiyoruz. Edremit'te geleceğe yönelik bir vizyon geliştirmek istiyoruz. Edremit sahillerinde sadece gençlik sporun değil, herkesin yararlanacağı modern tesisler kuracağız. Edremit'in yeşilini koruyarak, imarını ve hazine arsalarından oluşan rantı ortadan kaldıracağız. Hazine arazilerinin yağmalanmasının önüne geçeceğiz, betonlaşmaya, çok katlı bina yapımına izin vermeyeceğiz. İlk etapta şahsın kendisine ait olup, imara aykırı uygulamalarına şuanda müdahale etmeyi düşünmüyorum. Ancak hazine arazilerinin işgal edilmesine, yasa dışı yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz. Şamran kanalının iki tarafına yürüyüş bisiklet gezi yolu yaparak çevresini ağaçlandıracağız. Edremit'te bahçe aralarındaki yürüyüş alanlarının doğal yapısını koruyarak daha güzel bir görünüme kavuşturacağız. Spor alanlarını artırarak yeşil ve geleneksel dokuyla beraber insanlarımıza sosyal hizmet üretmek istiyoruz. Bunlar çok da büyük maliyetlerle yapılan işler değil, basit maliyetlerle insanlarımıza hizmet edebiliriz, onları mutlu edebiliriz" dedi.

"TOKİ'DEKİ SORUNLAR ÇÖZÜLECEK"

Edremit İlçesi'nde bulunan eski ve yeni TOKİ konut alanlarında yaşanan sorunları çözmek için harekete geçtiklerini söyleyen Çiçekli, TOKİ ortak alanlarında 4 taziye evi, cafe, parklar, spor alanları, yürüyüş alanları, restaurantlar yapılacağını vurguladı.

Çiçekli, "İnsanlarımızın rahat ve ucuz alışveriş yapmaları için TOKİ'lerde zincir marketlerin açılmasını istiyoruz. Yine bu TOKİ bölgesinde yeni açacağımız cafeler ve restaurantlarla oradaki insanlarımıza biraz daha müstakil bir alan oluşturacağız. Vatandaşlarımızın Van'a mahkûm kalmasını, yaşamdan kopmasını istemiyoruz. TOKİ'lerde hiç taziye evi yok. Biz oraya 4 tane yeni taziye evi yapmayı planlıyoruz. Cami altlarını Kuran kursu yapmayı düşünüyoruz. Taziye eveleri için kaynağımızı ayarlamış durumdayız. TOKİ Van arasında toplu taşıma yapan minibüslerle ilgili vatandaşlarımızdan şikâyetler geliyor. Gelen şikayet ve sorunları yakından biliyorum. Birkaç kez normal bir vatandaş gibi minibüslere yolcu gibi binerek sıkıntı ve sorunları yerinde gördüm. Ulaşım sorununu çözmek içinde gerekli girişimlerimiz olacak. TOKİ alanlarında aynı ağaç dikimi gerçekleştirerek yeni yeşil alanlar oluşturacağız" ifadelerini kullandı.

"ŞABANİYE, FIRAT VE SÜPHAN MAHALLELERİNDE ALT YAPI SIKINTISI VAR"

Şabaniye, Süphan ve Fırat mahallelerinde alt yapı hizmetlerini artıracaklarını belirten Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, "Şabaniye, Süphan, Fıırat, Eminpşa mahallelerimize hizmetler gitmemiş, ben bizzat kendim ziyaret ettim. İnsanlarımız haklı olarak şikâyetçiler. Yollar çamur deryasına dönmüş ama inşallah biz bu mahallelere büyük hizmetler götürmeyi hedefliyoruz. Bu mahallelerimizde çocuk parkları, oyun alanları yapacağız. Şabaniye Mahallesi'nde, Fırat Mahallesi'nde, Süphan Mahallesi'nde park yok. İnsanlar orada parkları bozuyor, salıncakları söküp götürdüğü için oraya yatırım yapılmıyor. İstediği kadar koparıp götürsünler ben oraya hizmet etmeye devam edeceğim. Park kültürü oluşturuncaya kadar hizmete ısrarla devam edeceğim. İlk işimiz camilerimiz maalesef temizlenmiyordu. Biz şuan işe onunla başladık. Edremit sınırları içinde olan bütün camilerimizi düzenli olarak temizliyoruz. Camiler belediyenin umurunda değil. Zihniyet meselesidir. Taziye evini, camiyi önemsemeyen adam ile buradaki halkın dokusu, inancı, kültürü ile nasıl uyuşacak. Onu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" şeklinde konuştu.

"EDREMİT'TE AT ÇİFTLİĞİ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Turizm dinlenme beldesi Edremit'e yakışan, zenginlik ve değer kazandıran farklı projeler hayata geçireceklerine dikkat çeken Çiçekli, "Edremit yaşam alanı olacak. Lalapaşa tarafında dinlenme yerleri yapacağız. Engil çayı etrafında yine dinlenme piknik alanları oluşturacağız. Edremit'te ağaç dikenleri teşvik edeceğiz ağaç kesenlere yaptırım uygulayacağız. Edremit'in ünlü elma, kaysı, armut, kırmızı dut, ceviz gibi yerli meyve ağaçlarını korumak ve gelecek kuşaklara çoğaltarak ulaştırmak amacıyla yerli meyve fidanlığı kuracağız. Edremit'te at çiftliği projemizi hayata geçireceğiz. Sit alanı olan Kız kalesinin etrafını düzenleyip insanların dinlenebileceği, kadınlarımızın satış yaptığı küçük alışverişler yapabilecekleri mekânlar oluşturacağız. Edremit'i sahilleri işgalden arındırılmış temiz bakımlı görülmeye değer, yeşilliklere bürünmüş özlem duyulan gözde ilçe yapacağız."dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖDÜLLENDİRİYORUZ"

2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci döneminin tamamlandığını ifade eden Çiçekli, ilçede eğitim alan öğrencileri hediyelerle ödüllendirdiklerini ifade ederek, " Edremit'te 37 bin öğrencimiz bulunuyor. Başarılı başarısız öğrenci ayrımı yapmadan dün tüm çocuklara çeşitli hediyeler dağıttık. 400 öğrenci belirledik. Bu öğrencilerimizin her birine kayak malzemesi vererek, Abalı'da kayak yaptıracağız. 10 okulumuza palyaço, gönderdik. Yine bin 500 öğrencimizi sinemaya götüreceğiz. Bir o kadar öğrenciyi de tiyatroya göndereceğiz. Özellikle hareketli yarmaz gibi görünen öğrencilerimizi kucaklayarak onlara sahip çıkacağız. Ramazan, Üç aylar, bayramlar boyunca etkinliklerimiz olacak. Yaz aylarında çeşitli kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz. Eğitimde başarı çıtasını yükseltmek için öğretmen ve öğrencileri teşvik ederek destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"İLHAMİ İLHAN'I RAHMETLE ANIYORUZ"

Edremit'te sahilde eski belediye başkanlarından merhum İlhami İlhan tarafından Ahlat taşından yapılan binayı belediye ve kaymakam hizmetlerinde kullanmayı hedeflediklerini açıklayan Atıf Çiçekli, "Özellikle orayı sergi, etkinlik salonu olarak kullanmak istiyoruz. O binayı yapan belediye başkanı İlhami İlhan'ı rahmetle anıyoruz. Kim ki bu memlekete, bu aziz millete hizmet etmişse biz onun ismini hayırla yâd edeceğiz. İnşallah sergi salonunun ismini de İlhami İlhan yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"ÜSKÜDAR BELEDİYESİ İLE KARDEŞ OLDUK"

Hükümetin Üsküdar Belediyesi'ni kendilerine kardeş belediye olarak belirlediğini söyleyen Çiçekli, "Hükümetimiz sağ olsun Edremit'imizi Üsküdar Belediyesi ile kardeş belediye yaptı. Kendileri geçen hafta buradaydılar. Teknik imar ve yapı ekibi geldi ve 3 gün boyunca belediyemizin fotoğraflarını çıkardılar. Bunun yanında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bize çok büyük katkıları oldu. Bizlere babanın oğluna vermediği yardımı verdiler. Yaklaşık 1 yıllık bütçemize denk yardım ettiler. Edremit'te güzel şeyler olacak. Edremit kimliğine kavuşacak" dedi.

"EDREMİT BELEDİYESİ'NİN 400 TANE ÇALIŞANI MI OLURMUŞ?"

Çiçekli son olarak şunları kaydetti; "Biz Edremit Belediyesi'nin daha önce borcunu açıklamıştık, 8 buçuk milyon bir borç var. Şimdi millet adına onlara soruyorum, milletin parasını ne yaptınız? Edremit Belediyesi'nin 400 tane çalışanı mı olurmuş? Biz lüzumsuz giderleri kısıtladık. Zaten Hükümetimiz de sağ olsun kaynak gönderiyor. İnşallah Edremit için güzel çalışmalara imza atacağız"

Bakmadan Geçme