EDREMİT SAHİL KORDONU İKİNCİ ETAP BAŞLADI

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Çiçekli, 'Yıllık yatırım bütçesi 3 milyon TL olan Edremit Belediyesi'ne 5 aylık kısa sürede Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın talimatıyla 20 milyon TL yatırım desteği geldi' dedi.

Burhan Ergin

Van'a farklı bir sevgi duyduğunu kaydeden Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, zamanı ve kaynakları doğru ve yerinde kullanarak hayata geçirdikleri projelerin hızla ilerlediğini söyledi.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli gazetemize nezaket ziyaretinde bulunarak İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan ve Yazı İşleri Müdürü İkram Kali ile Van, Edremit üzerine bir süre sohbet etti.

Edremit'in çehresinin projelerle kısa sürede değişeceğini kaydeden Çiçekli, "Edremit'te kültür merkezi kazandırıyoruz. Edremit aynı zamanda kültür kenti olacak. Öte yandan ilçemizde dağınık olan kamu kuruluşlarının bir arada bulunacağı ve vatandaşların işlemlerini rahat yapabileceği hükümet konağı ve belediye hizmet binası ve kültür merkezini eski Yüniplik fabrikasının yerinde inşa edeceğiz. Mart ayı başında başladığımız 1. etap sahil kordonu projesine şimdi ikinci etabı ekliyoruz. İkinci etap Sahil Kordon Projemiz Jandarma kampı ile, Kıyıcak (hidro elektrik) arasında sahilde yer alacak. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda oluşturulacak sahilde piknik, mesir alanı, otopark, çocuk oyun alanları ve yürüyüş yollarıyla Vanlıların yıllardır hayalini kurdukları sahili hayata geçireceğiz. Böylece Edremit'te 5 km'lik sahil kordonu kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

"EDREMİT'İ VAN GÖLÜ İLE BULUŞTURACAĞIZ"

Vanlıların yaz ayında Edremit'te huzur içinde rahat edebilmeleri için farklı projelerin çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Atıf Çiçekli, "Sahil kordonu projemizin ikinci etabı için çalışmalarımıza başladık. Herhangi bir kaynak sorunumuz yoktur. Burası mangal yapmak, ailesiyle güzel bir gün geçirmek isteyenler için özel olarak projelendirildi. Van'a ve Edremit halkına hayırlı olsun. Bunun yanında Edremit Kız Kalesi'nin korumaya alınmasını öngören imar planımız devam ediyor. Hastalarımız ve vatandaşlarımızı sık sık ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarımızdan çok güzel destek ve karşılık alıyoruz. Edremit'i ağaçlandırmalarla aynı zamanda yeşil alana çeviriyoruz. İlçemizde Lala Paşa Mevkiinde Van Gölü kıyısında bulunan birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Edremit Sazlığını 1 milyon TL'lik projeyle tabiat parkına dönüştürüyoruz. Burası Edremit'in ve Van'ın Ekolojik Doğa Merkezi olacak. Yeşil Edremit'ti daha yeşile büründürerek, Mavi Van Gölü ile buluşturacağız" şeklinde konuştu.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan ve Yazı İşleri Müdürü İkram Kali, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'ye ziyaretten dolayı teşekkür ederek, devam eden çalışmalarda başarı dileklerinde bulundular.

Bakmadan Geçme