Edremit'ten Edremit'e Uçmak İstiyoruz

Bu kez de Van'ımızın yeşil ve güzel ilçesi Van Gölü'nün süslediği Edremit'ten Kuzey Ege'nin dünyaya açılan kapısı Koca Seyit Havalananına yolumuz düştü.

Bu kez de Van'ımızın yeşil ve güzel ilçesi Van Gölü'nün süslediği Edremit'ten Kuzey Ege'nin dünyaya açılan kapısı Koca Seyit Havalananına yolumuz düştü.

Yüksekova Hava alanı Müdürü Vanlı hemşerimiz Taner Ödemiş'i yeni görev yeri Balıkesir Koca Seyit Havalimanında ziyaret ettik. Taner Ödemiş'e hayırlı olsun ziyaretimiz esnasında hava limanını gezme ve gözlem yapma olanağım da oldu.

Balıkesir Koca Seyit Havalimanı

Yenilenen hava limanının güvenlik sistemi ile birlikte çağdaş ve modern bir yapı olarak tasarlandığı dikkat çekiyordu. Hava limanının terminal binası ile diğer tüm bina ve tesisleri son derece donanımlı gayet şık ve temizdi.

1997 yılında yapımı tamamlanarak DHMİ Genel Müdürlüğüne devredilen ve uçuş trafiğine açılan 19 Haziran 2010 tarihinde Geçici Hudut Kapısı ilan edilen ve pist çalışmaları da tamamlanan DHMİ Balıkesir Koca seyit Hava limanı uluslararası uçuşlara açıldı. Pist ve apron büyütme çalışmaları sonrasında 2015 yılında resmi açılışı yapılan 23 bin 600 metrekare alana sahip olan yeni terminal binasında yolculara hizmet verilmektedir.

İstanbul Sabiha Gökçen, İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve Almanya'nın Duseldorf hava limanlarına tarifeli uçuşların yapıldığı Balıkesir Koca Seyit Hava limanı 2019 yılında 608'i ticari toplam 5378 uçuş gerçekleştirmiştir. Ticari yolcu uçuşlarının yanı sıra uçuş okullarının eğitim uçuşlarına da ev sahipliği yapan Balıkesir Kocaseyit Hava limanında ne yazık ki bu yıl yurt dışı uçuşları yapılmamaktadır.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme