Edremit TOKİ konutlarındaki kömür fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Boğaziçi Anonim Şirketi TOKİ konutları yakıt giderleriyle ilgili gazetemizde yer alan 'Kömür Fiyatları İsyan ettirdi' haberimiz üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, kömür fiyatlarının yüksek olmadığı kaydedildi.

Burhan Ergin

Van'da 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremin ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan konutlarında bu yıl belirlenen kömür fiyatlarını yüksek bulan TOKİ sakinlerinin tepkileri ve şikayetlerini yansıtan haberimiz üzerine yazılı açıklama yaptı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Boğaziçi Anonim Şirketi, kömür giderlerinin vatandaşların iddia ettiği gibi 2 bin 500 TL olmadığını belirterek, “Kömür fiyatları şeffaf ihale neticesinde belirlendi. 1.100,00 TL bir ton kömür bedeli olan tutar daire başına 2 ton sarfiyat hesap edilerek, 2.200,00 TL olarak öngörülmüştür. 2.500,00 TL'lik ısınma tutarının 2.200.00 TL'lik kömür bedelinde geriye kalan 300 TL'lik kısım kazan dairesi elektrik sarfiyatı, kazan muayene ve kontrol giderleri, kazan dairesi bakım onarım ve malzeme giderleri, baca temizliği ve onarımı giderleri, çatı katlarına kar tutucu, giriş kapılarının onarımı, personel yoğurt giderleri ve bütçe tebligat-kırtasiye giderlerini kapsamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

“AFAD TOKİ SİTELERİNİ DENETLİYOR”

Açılamada, TOKİ konutlarında kapıcı giderlerinin 40 lira olduğuna vurgu yapılarak, “Kapıcı giderleri 80,00 TL olmayıp 40,00 TL'dir. Peyzaj tutarı ise sitede daire başına aylık 11 kuruşa tekabül etmekte olup tüm kat sakinlerine tebliğ edilen yıllık bütçede sabittir. Van ili ve ilçelerinde bulunan tüm AFAD TOKİ siteleri rutin aralıklar ile AFAD İl Müdürlüğü görevlileri tarafından denetlenmektedir. Bu denetlemede Yıllık bütçede yazılı giderlerin bütçeye uygun harcanıp harcanmadığı incelenmektedir” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme