EFSANE VANSPOR GERİ GELDİ

Van Büyükşehir Belediyespor olağan genel kongresi yapıldı. Genel kurulda tüzük değişikliğine gidilerek kulübün ismi ve logosu oy birliği ile değiştirildi. 2. Ligden 1. Lige yükselmeyi hedefleyen Kulübün yeni ismi alkışlarla Vanspor Futbol Kulübü (Vanspor FK) oldu. Tek liste halinde yapılan yönetim kurulu seçiminde Servet Yenitürk yeniden başkan seçildi.

Play-off şampiyonu olarak 2. Lig'e yükselen Van Büyükşehir Belediyespor genel Kurulunda konuşma yapan Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, “Vanspor'umuzu uzun bir aradan sonra 2. Lig'e çıkardık. Bunu beraber başardık. El birliği ile inşallah Vanspor'umuzu 1. Lig ve Süper Lig'e çıkarmak istiyoruz” dedi. Başkan Yenitürk, kulübün toplam borcunun 10 milyon 28 bin 639 TL olduğunu söyledi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan Van Büyükşehir Belediyespor Genel Kuruluna Van Büyükşehir Belediyespor Başkanı Servet Yenitürk, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Ferhat Atacan, Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ramazan Kıvanç, Van Büyükşehir Belediyespor eski Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, Van TSO yönetim kurulu üyesi Görsel Görmen, eski kulüp yöneticileri, delegeler, kongre üyeleri ve çok sayıda taraftar katıldı.

Yoklama, açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Divan Başkanlığı seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına Sacit Solmaz, Katip Üyeliklere Murat Otacı, Batuhan Özalp Seçildi.

“ÇOK ZOR ŞARTLAR ALTINDA YÖNETİME GELDİK”

Genel kurulda üyelere seslenen kulüp Başkanı Servet Yenitürk, kulübün mali tablosuna değindi. Başkan Yenitürk, “Normalde kulübümüzün giderleri 10 milyon 28 bin 639 TL'dir. Bu giderler içerisinde geçen dönemlerde devraldığımız 4.5 milyon borç da bulunmaktadır. 2019- 2020 sezonu için transfer ettiğimiz 7 futbolcunun peşinatlarının ilk ödemeleri yapıldı. 2.5 Milyon TL eski borçtur. 5 milyon 770 bin TL kendi cebimden para verdim. Kendi dönemimize ait kalan borç 1 milyon 750 bin TL civarındadır. Bunun dışında borcumuz yoktur. Çok zor şartlar altında yönetime geldik. Tek kaldık, zor anlar yaşadık. Bunu defalarca dile getirdik. Ama neticede bu bütünlüğü oluşturduk. Birlik ve beraberliği sağlayarak Vanspor'umuzu uzun yıllardan sonra 2. Lig'e çıkarma başarısını gösterdik. Bunu birlikte başardık. El birliği ile inşallah Vanspor'umuzu önce 1. Lig'e bir sonraki sezon Süper Lig'e çıkarmak istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz. Çünkü Vanspor ve taraftarı bu başarıyı geçmiş yıllarda göstermiş bir camiadır” ifadelerini kullandı.

“KENETLENİRSEK 20 AY SONRA SÜPER LİG'TEYİZ”

Başkan Yenitürk, “Bu yıl 2. Lig'deki takımlarımızın çoğu il takımlarıdır. Bu sene karşı takımın taraftarından her maçta yaklaşık bin insan gelecektir. Bu bütünlüğümüz devam ettiği sürece bu yıl 1. Lig'e çıkmayı başarırsak, Van'a gelecek insan sayısı 5 binleri bulacaktır. Amacımıza ulaşmak için 20 aya ihtiyacımız var. Kenetlenirsek 20 ay sonra Süper Lig'teyiz. Süper Lig'e çıktığımız zaman buraya Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor gibi takımlar gelecektir. Böylece 81 ilden insan buraya akın edecektir. İlimizi kalkındırmak için yıllardır reklamlar yapıyoruz. Hiçbir reklama gerek yok. İşte reklam, işte Vanspor” dedi.

Genel kurulda gündem gereği yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak oylamaya sunuldu. Raporlar oy birliği ile ibra edildi. Bazı üyeler tarafından divan başkanlığına verilen önergeler okunarak oylandı. Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün ismi ve logosu değiştirilerek kulübün yeni adı Vanspor Futbol Kulübü (Vanspor FK) olması yönünde verilen önerge oy birliği ve alkışlarla kabul edildi.

KADINLAR VOLEYBOL VE BASKETBOL DEVREDİLDİ

Bir başka önergede Van Büyükşehir Belediyespor Kadınlar Voleybol ve Basketbol takımlarının tüm yarışma haklarının aktif ve pasifleriyle Van Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'ne devredilmesi istendi. Önerge oy birliği ile kabul edildi.

YENİ YÖNETİM, DENETİM VE DİSİPLİN KURULLARI

Genel Kurulda yönetim kurulu, denetim kurulu ve disiplin kurulunun seçimine geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde Vanspor Futbol Kulübü'nün yönetim kurulu belirlendi.

YÖNETİM KURULU: Servet Yenitürk, Ekrem Yalçın, Ömer İnanç, Abdulkadir Çetin, Oktay Ukay, Ebubekir Şahin, Türkay Özbey, Murat Çevik, Cafer Kanpolat, Fikret Yöntem, Süleyman Can, Şakir İşleyen, Fatih Akdeniz, Memet Biçer Adnan Bayram

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER: Mehmet Selim Öğünmez, Fahri Baştürk, Soner Haşimoğlu, Sabahattin Arvas, Aydın Yergin

DENETİM KURULU ASİL ÜYELER: Özer Polater, Veysel Güven, Ferdi Durak

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER: İsa Madyan, Murat Durmaz, Nurullah Güvener

DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELER: Kenan Tunçtürk, Baran Ermin, Erhan Adalı

DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELER: Sıddık Cancan, Salman Ermin, Ekrem Borak

“VANSPOR'U ÖZ İSMİNE KAVUŞTURMAK İSTEDİK”

Kulüp adının ve logosunun değiştirilmesi gerekçelerine açıklık getirerek teşekkür konuşması yapan Yenitürk, “Tekrar bizi bu göreve layık gördüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum. Bizim isim değişikliğindeki amacımız şuydu. Mutlaka kulübümüzün bir isim sponsoruna ihtiyacı var. Bu doğrultuda Vanspor'un ismini halka mal edecek şekilde sadeleştirerek öz ismine kavuşturmak istedik. Bu doğrultuda isim sponsoru için birkaç şirketle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. 2 şirket yurt dışında 2 şirkette yurt içinde bulunuyor. Önümüzdeki hafta isim sponsorumuzu netleştirmek istiyoruz” dedi.

“DOĞRUSUNU YAPTIK VAN'A VE VANSPOR'A HAYIRLI OLSUN”

Logoya eleştiriler geldiğine işaret eden Yenitürk, “Logomuzla ilgili çok eleştiriler yapıldı. Ama Allah'ın izniyle bu eleştirilerin hiçbirine meydan vermeyeceğiz. Doğru ve gerçek neyse onu yapacağız. Daha önce logo değişikliyle ilgili anket çalışması yaptık ve talebin çoğunluğu değişiklikten yanaydı. Bizde bu doğrultuda logomuzu değiştirdik. Yanlış bir şey yapmadık. Doğrusunu yaptık. Van'a ve Vanspor'a hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

VANSPOR FUTBOL KULÜBÜNÜN BORÇLARI

Tüm ödemeler piyasaya (esnafa): 596 bin 147 TL

SGK: 1 milyon 543 bin TL

Vergi Dairesi: 350 bin TL

Kulübü mahkemeye veren alacakların toplamı: 460 bin 256 TL

Alınan borç paradan kalan toplam: 6 milyon 770 bin TL

2018-2019 sezonu futbolcu alacakları toplamı: 1 milyon 310 bin TL

Kulübün toplam borcu: 10 milyon 28 bin 639 TL

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme