Ehliyet sahibi olanlar dikkat! Bunu yapmazsanız ceza ödeyebilirsiniz

Eski tip ehliyetlerin yenilenme detayları açıklandı. Ehliyet yenileme işlemleri için 15 TL ücret ödenmesi gerekiyor ve bu işlem kesinlikle yapılmalı, aksi takdirde ciddi cezalar alabilirsiniz.

TAKİP ET

Yeni ehliyet sistemiyle birlikte, 1 Ocak 2016'dan itibaren ehliyetler yenilenmeye başlanmıştı. Vatandaşlar ve arabası olanlar eski tip ehliyetlerini yenileme detaylarını araştırmaya başladı.

Eski ehliyetlerin yenilenmesi tüm ehliyet sahipleri için geçerli olup, bunun için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİ) üzerinden randevu alınmalı, 15 TL ücret ödenmeli ve gerekli evraklar mutlaka başvuru gününde yanınızda bulunmalıdır.

Yetkililer, yeni düzenlemeye göre, eski ehliyetlerin iki yıl daha kullanılabileceği ve ehliyet yenileme işlemlerinin bu süre zarfında emniyet genel müdürlüklerinde yapılabileceği belirtilmekte. Öte yandan konu ile ilgili ALO 199, 'ALO 199 Mobil Uygulama' veya 'nvi.gov.tr' adresleri üzerinden yeni ehliyetler için randevu alınabileceği duyurulmuştu. Ehliyet değişimi için randevu nüfus müdürlüklerinden alınacak ve randevu saatinde gerekli belgelerin sunulması ve 15 TL ücretin ödenmiş olduğu dekontun verilmesi gerekmektedir.

Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi, bakanlık tarafından 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmıştı.

Bakmadan Geçme