Ekonomik kriz Milli Piyango Biletlerini vurdu Yılbaşı biletine rağbet yok

2022 yılına sayılı günler kala Milli Piyango İdaresi tarafından satışa sunulan yılbaşı biletlerine vatandaşlar ekonomik krizden dolayı ilgi göstermiyor. Milli Piyango İdaresi'nin Van'da kurulduğu günden bu yana bilet satışı yaptığını belirten Kerem Yıldız, 'Yaklaşık 50 yıldır yılbaşı bileti satıyorum. Geçmiş yıllara nazaran Van'da bu yıl yılbaşı biletine rağbet yok' dedi.

Burhan Ergin

Milli Piyango 2022 yılbaşı bilet satışları devam ediyor. Milli Piyango İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, çeyrek bilet 30 TL, yarım bilet 60 TL, tam bilet ise 120 TL'den satılıyor. Yılbaşı biletleri hem bayiler hem de internet üzerinden alınabiliyor. Yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiye tutarı, 120 milyon TL olarak açıklandı. Yılbaşında dağıtılacak toplam ikramiye tutarı ise 670 milyon 760 bin TL olacak.

“Van'da bu yıl yılbaşı biletine rağbet yok”

Milli Piyango İdaresi'nin Van'da kurulduğu günden bu yana bilet sattığını belirten Kerem Yıldız, “Yaklaşık 50 yıldır yılbaşı biletlerini satıyorum. Geçmiş yıllara göre Van'da bu yıl yılbaşı biletine rağbet yok. İlimizde toplam 7'ye yakın seyyar bilet satan bayi var. Onlarla bir araya gelip konuştuğumuzda da rağbet olmadığını söylüyorlar. Vatandaşlarımız en çok çeyrek bileti tercih ediyor. Daha önce yüzde 10 olan kar oranı bu yıl yüzde 5'e düşürüldü. Haliyle mağdur oluyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz” dedi.

“Yılbaşı biletini bu yıl maddi imkansızlıklardan dolayı alamıyoruz”

Ülkede yaşanan ekonomik krizden dolayı vatandaşların yılbaşı biletine ilgi göstermediğini belirten vatandaşlar, “Ülkemizde yaşanan kur dalgalanması, alım gücünün düşmesi, ürünlere yapılan zamlar bizlerin belini büküyor. Şuan insanların tek derdi günü kurtarmaktır. Çünkü hakikaten ekonomik krizi artık iliklerimize kadar hissediyoruz. Bugün aldığımız bir ürünü yarın aynı fiyata alamıyoruz. Geçmiş yıllarda 4-5 tane aldığımız yılbaşı biletini bu yıl maddi imkansızlıklarımızdan dolayı alamıyoruz. Çevremizdeki birçok kişi de alamadıklarını söylüyorlar. Temennimiz bir an evvel ülkemizde yaşanan ekonomik krizin sona erip refaha ulaşmamızdır. Yetkililerimize sizin aracılığınızla seslenmek istiyoruz. Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin hemen çözülmesi gerekir” dediler.

Milli Piyango yılbaşı 2022 özel çekilişi, 31 Aralık akşamı saat 23.00'da canlı olarak yapılacak. Çekilişin tamamlanmasının ardından bilet sahipleri amorti sonuçları da dahil olmak üzere biletlerine ikramiye çıkıp çıkmadığını Milli Piyango sorgulama sayfası www.millipiyangoonline.com üzerinden öğrenebilecekler.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme