ELBAKSPOR ORTADA KALDI

Elbakspor sahipsiz kaldı. Milyonlar harcayarak yapılan flaş transferlerle Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) çıkmaya çalışan yüzlerce takım varken son beş sezondur Van'ı Bölgesel Amatör Ligde başarıyla temsil eden ve geçen sezon 3'ncü ligi son maçta kaçıran Elbakspor gelinen süreçte 2016-2017 sezonunda beklenen desteği alamayınca Bal lige çıkamayacak hale geldi.

Rıdvan CAN

Türkiye amatör liglerinde binlerce spor kulübü dev bütçeler harcayarak Bölgesel Amatör Lige yükselmek için çabalarken, büyük emeklerle Bölgesel Amatör Ligde Van'ı temsil eden Elbakspor yine sahipsiz kaldı. Belediyeden destek alamayan, sivil toplum örgütleri ve iş adamlarının kulaklarını kapadığı Elbakspor için yapılan çağrılara cevap gelmiyor.

Altyapısında yüzlerce gencin spor ahlakı ile yetiştiği Elbakspor kaderine terk edilmelidir. Nüfusu bir milyonu aşan Van'da Başkale ilçesinin ise 200 bini bulan nüfusuna rağmen kimsenin desteğini alamayan Elbakspor'da yeni teknik direktör Aytekin Yıldırım ise, kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kulübe gerekli desteğin verilmediğini bu nedenle kulübün sahipsiz bırakıldığını ve bu yüzden görevi bıraktığını ifade etti.

Büyükşehir Belediyespor'un pilot takımı olarak bilinen ve mazisinde farklı takımlara sayısızca yıldız futbolcu kazandıran Elbakspor, bu gidişle tarihin tozlu sayfalarında kaybolmaya mahkûm olacak. Şanlı tarihi ve 10 yıldan fazla profesyonel lig geçmişi olan Elbakspor'un kaderi takıma kulaklarını tıkayan ve sözde şehri yönetenlerin vicdanına kaldı.

Bakmadan Geçme