ELBAKSPOR ZİRVEDE: 4-0

Ligin 19'ncu haftasında deplasmanda Diyarbakır Yolspor'u 4-0 geçen Elbakspor averajla liderliğe yükseldi. Elbakspor'a galibiyeti getiren goller Sabahattin Kara (2) Harun Çorlu ve Rıdvan'dan geldi.

Rıdvan Can

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1'nci grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Van Elbakspor zorlu bir haftayı daha aldığı galibiyetle geride bıraktı. İlk dakikalardan itibaren maçta ağırlığını hissettiren ve maçı rakip yarı sahasına yıkan Elbakspor yakaladığı net gol pozisyonlarını gole çeviremedi. Baskısını artıran ve rakip sahada daha çok pozisyon yakalayan Elbakspor aradığı golü Rıdvan ile 27'nci dakikada buldu. Ceza sahası içerisine bırakılan ara pasında topla buluşan Rıdvan kalecinin yanından topu ağlarla buluşturdu. 0-1 İlk yarı soyunma odasına skor avantajı ile giren Elbakspor ikinci yarıda da maçtaki üstünlüğünü sürdüren taraf oldu. Sabahattin Kara'nın 62. Ve 75. dakikalarda Harun Çorlu'nun ise, 86'ncı dakikada kaydettiği golle skor 4-0 oldu. Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takım adına sonucu değiştirecek gol gelmeyince karşılaşma Elbakspor'un 4-0'lık farklı galibiyetiyle tamamlandı Diyarbakır deplasmanında aldığı üç puanın ardından 42 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

'Zor geçeceğini düşünüyorduk'

Maç sonrası görüşlerini aldığımız tecrübeli teknik adam Battal Sarica, 'Çok zor geçeceğini düşünüyorduk ama iyi futbol bunu kolay kıldı. Müthiş pozisyonlar kaçırdık ama sonuca gittik. Bundan sonra aynı ciddiyetle devam edip Van'ın ve İlçenin istediği şampiyonluk hedefine ulaşacağız' dedi.

Bakmadan Geçme