ELEKTRİK KESİNTİSİ MAĞDUR ETTİ

Avcılar sokakta 3 gündür devam eden elektrik kesintisi, esnafı mağdur etti. Elektrik kesintisi nedeniyle iş yapamayan esnaf gazetemize dert yandı. Esnaflar sorunun giderilmesi için kendilerine muhattap bulamadıklarını ileri sürdüler.

Hacı Yılmaz

Şerefiye Mahallesi, Ordu Caddesi üzerinde bulanan Avcılar Sokakta 3 gündür elektrik sorunu yaşanıyor. Elektrik kesintisi yüzünden siftah bile yapamadıklarını söyleyen esnaflar sorunlarının çözülmesini istiyor.

Pazar akşamı VEDAŞ ekipleri tarafından kendilerine yüzeyden bir kablo üzerinden geçici elektrik verildiğini söyleyen esnaflar, bu kablodan da gelen yüksek elektrik nedeniyle iş yerlerinde bulunan tüm teknolojik aletlerin yandığını ileri sürdüler. Yüzeyde çekilen kablonun ayın zamanda büyük tehlike oluşturduğu söyleyen bölge esnafı defalarca 186'yı aramalarına rağmen sorunun çözülmediğini belirttiler.

Esnaflar, sorunlarının giderilmesi için VEDAŞ'a gittiklerini, VEDAŞ yetkililerinin sorunun yer altından geçen kabloda meydana gelen arızadan kaynaklandığı, çözümü için belediyeden izin alamadıklarını ve bundan dolayı kendilerine elektrik veremediklerini ifade ettiler.

Büfe, manav, internet cafe, kuaför, baharatçı, ayakkabıcı, bakkal sahibi olan esnaflar, bu duruma isyan etti. Bazı esnafların da komşularından seyyar kablo ile elektrik alması dikkat çekti. Esnaflar sorunlarının giderilmemesi halinde hukuk yollarına başvuracaklarını söylediler.

'20-25 esnaf 3 gündür iş yapamıyor'

Bölge esnaflarından İlhan Şapkacı konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, '3 gündür bölge esnafı olarak mağdur durumdayız. Elektriklerimiz 3 gündür yok. Defalarca VEDAŞ'ı aramamıza rağmen ilgilenen olmadı. Ekipleri oraya gönderiyoruz diyor, fakat gelen yok. Pazar günü bölge esnafları olarak VEDAŞ'a gittik. Kendileriyle tartışmamızdan sonra gelip yüzeysel olarak geçici bir kablo çektiler. Yüzeysel olarak çekilen kablodan gelen yüksek enerjiden dolayı dükkanlarımızda bulunan tüm elektronik malzemeler yandı. Elektrik bazı komşularımıza yüksek, bazılarına düşük gidiyor. Buda bütün malzemelerimizin yanmasına neden olmaktadır. Baya bir zararımız oldu. Hem iş yapamıyoruz, hem dükkanımızda bulunan malzemelerimiz bozuldu. 3 gündür bölgede bulunan 20-25 esnaf iş yapamıyor. VEDAŞ yetkilileri yer altında bulunan bir hatta patlamada meydana geldiğini ve bundan dolayı elektriklerin kesildiğini söylediler. Bu sorunun giderilmesi için belediyeden izin istediklerini ve belediyenin buna izin vermediğini söylediler. Bu sorunun biran önce çözülmesini bekliyoruz. Meydana gelen zararımızın karşılanmasını istiyoruz' dedi.

'Sorunun biran önce çözülmesini bekliyoruz'

Nihat Yayla isimli esnaf ise, 'Şehir merkezinde 3 gündür elektriklerin olmamasını düşündürücü buluyoruz. Bölge esnafı olarak çok mağdur olduk. İşlerimiz aksadı. Zaten zorlu günler yaşıyoruz. Kiralarımızı doğru düzgün çıkaramıyoruz. Bu sorun bugün batıda olmuş olsaydı 20 dakika içinde halletmişlerdi. VEDAŞ tarafından yüzeysel olarak çekilen hat yüzünden bütün cihazlarımız kullanılamaz hale geldi. VEDAŞ yetkilileri bize sorunu Pazartesi günü sabah saatlerinde çözeceklerini söylediler. Fakat dün gelip yapmadılar. Kimse bize doğru düzgün cevap vermiyor. 186'yı arıyoruz cevap veren yok. Kiramızı çıkaramıyoruz, vergi veremiyoruz, işçinin maaşını veremiyoruz. 2 bin, 3 bin TL kira veren esnaflar var. İş kaybının yanı sıra 3-4 bin liralık malzeme zararımız var. Bu zararlarımızın karşılanmasını istiyoruz. Sorunun biran önce çözülmesini bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

'Yüzeysel olarak çekilen kablo büyük tehlike saçıyor'

Bir diğer esnaf Fatih Gülçimen ise gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 'Bizim Cumartesi gününden beri elektriklerimiz yok. Bu 3 gün boyunca VEDAŞ 186'yı arayarak arıza bildirimi yaptık. Arıza bilgisinden sonra gelip ilgilenen olmadı. Pazar günü bölgedeki esnaf arkadaşlarımız VEDAŞ'a gitti. VEDAŞ'ta yetkililerle görüşmüşler ve bu görüşmeden sonra bir ekip geldi. Bu ekip yüzeysel olarak bir hat çekti. Arıza yer altında giden bir kablodan kaynaklanıyor. Ekipler bu kabloyu geçici olarak çekiyoruz, Pazartesi sabahı gelip bu arızayı gidereceğiz dediler. Ama çözmüyorlar. Bu sorunun çözümü için bir muhatap bulamıyoruz. Sorun çözülmezse kanuni yollara başvuracağız. Ciddi anlamda zararımız var. Yüzeysel olarak çekilen kablo ise büyük tehlike saçıyor. İş kaybımız var. Kiralarımızı ödeyemiyoruz. Vergimizi ödeyemiyoruz'

Bakmadan Geçme