Elon Musk'ın yeni projesi 'Neuralink' için 320 milyon dolar yatırım

Elon Musk'ın son yatırım turunda 43 milyon dolarlık yatırım toplanan Neuralink projesi için toplamda 320 milyon dolardan fazla kaynak toplanmış oldu.

Neuralink ile birlikte insanların beyinlerine takacakları bir cihaz aracılığıyla internete erişebilmeleri amaçlanıyor. Bu proje için insanlı deneylerin önümüzdeki yıl başlaması planlanır ve deneyler öncesinde firma yatırım toplamaya devam ediyor.

Toplam yatırım 323 milyon dolar oldu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na bildirilen rakamlara göre şirket geçtiğimiz haftalarda yapılan yatırım turunda Neuralink için milyarder yatırımcı Peter Thiel'in de dahil olduğu 43 milyon dolarlık yeni bir yatırım daha almayı başardı. Bu yatırım sonrasında firma toplam 323 milyon dolarlık yatırıma ulaşmış oldu.

Geçtiğimiz yıl FDA tarafından verilen izin sonrası insanlı deneylerin de başlaması için hazırlıklar sürüyor. Neuralink, insanların beynine takılacak olan bir çip ile beyin aktivitelerinin gözlemlenmesinin amaçlandığı bir cihaz geliştiriyor. İlk klinik deneyin 11 kişi ile gerçekleştirileceği bilinse de binlerce kişi bu deneye katılabilmek ve 11 kişi arasında olabilmek için başvurularda bulunuyor.

Neuralink için yapılan son çalışmalarda, 12 maymunun beynine yerleştirilen çipin takılması sırasında oluşan komplikasyonlardan dolayı uyutulmak zorunda kaldığı iddia edilmişti. Henüz bu konu hakkındaki tartışmalar son bulmadan çıkılan yeni bir yatırım turunda da Neuralink yine büyük bir yatırım toplamayı başardı. Elon Musk ise bu deney sonucunda ölen maymunların şirketin çalışmaları nedeniyle ölmediğini savunmuş ve sağlıklı maymunları riske atmamak için ölüme yakın olan maymunları deneylerinde kullandıklarını söylemişti.

Kaynak: Webtekno

Bakmadan Geçme