ELVEDA HÜZÜN MERHABA AŞK

Gazetemizin yazarı şair Ümran Öztürk'ün yeni kitabı Elveda Hüzün Merhaba Aşk, bugün okurlarıyla buluşuyor. Öztürk deneme kitabını Balıkesir Edremit'te 13 Ağustos 2018 pazartesi günü başlayacak olan Edremit Kitap Fuarı açılışında imzalayacak. Kitap, okurunu renkli, heyecanlı ve duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

Hacı Yılmaz

Vanlı Yazar-şair-gazeteci Ümran Öztürk'ün, Van'dan, Mardin'den, İzmir'den Diyarbakır'dan, Susurluk'tan ve daha birçok konudan söz ettiği yeni kitabı "Elveda Hüzün Merhaba Aşk" Serencam Yayınları'ndan çıktı. Yazdığı şiirler, öyküler ve "Aşk Beni Sobeledi" şiir kitabı, "Bir Yalnızlık Senfonisi" isimli öykü kitabıyla tanınan, ünlü sanatçılarla ilgi çekici röportajlar yapan, kitap fuarlarına katılarak kitaplarını imzalayan, kültür ve sanat ağırlıklı söyleşi etkinliklerinde yer alan şair ve yazar Ümran Öztürk yeni kitabını ilk olarak bugün (13 Agustos) Türkiye'nin ünlü yazar ve gazetecilerinin katılacağı, Balıkesir-Edremit Sabahattin Ali anısına düzenlenen 13-19 Ağustos günlerini kapsayan Edremit Kitap Fuarı açılışında "Kazdağı Şairleri Standında" okurları için imzalayacak.

"Yaşanmışlıkları usta kalemi, kendine has akıcı üslubuyla ele alıyor"

Editörlüğünü Onat Benli'nin, redaksiyonunu Ozan Şencan'ın, kapak tasarımını Metin Gülpınar'ın yaptığı, Serencam yayıncılıktan çıkan, "Elveda Hüzün Merhaba Aşk" adlı denme kitabında yazar Ümran Öztürk Van'dan, Susurluk'dan, Diyarbakır'dan, Mardin'den, İzmir'den, gözlemlerini farklı bir dille anlatırken; sardunya'dan, hüzünden, aşktan, Kavurucu özlemden, ayrılıktan ve daha birçok olgu ve yaşanmışlıkları da usta kalemi, kendine has akıcı üslubuyla ele alıyor. Kitap Serencam Yayıncılıktan, İnternet ve kitapçılardan temin edilebilecek.

"Kitap, okurunu renkli, heyecanlı ve duygusal bir yolculuğa çıkarıyor"

Yazıları, röportajları ilgiyle okunan yazarımız Ümran Öztürk, Elveda Hüzün Merhaba Aşk adlı kitabında İki yürek arasında yolculuğa çıkarken, Aşkı bir fotoğrafın hikayesinde buluyor. Bir yağmur damlasında farklı coğrafyaları izlerken "Hüzne Elveda Aşka Merhaba" diyor. O çocuksu gülüşüyle, Vivaldinin ilk mevsiminde umuda merhaba diyenleri selamlıyor. Bir şehri anlatırken o şehrin begonvilli sokaklarında, dolaşıyor. Sakız sardunyalı cumbalı evlere konuk oluyor. Lise arkadaşlığının önemine vurgu yaparken, kadının sessiz çığlığı Erbane yi tanıtıyor okurlarına. Oğluna öğüdünde kadına değer vermesini isterken, her seçimin bir vazgeçiş olduğunu da hatırlatıyor. Ve yaşama bütün varoluşuyla gülümsüyor yazarımız Ümran Öztürk.

İlk sayfası "Ayrık otu tarlasında direnen çiçekler gibi umuda elveda demeyeceksin ve hiç umudunu kaybetmeden yaşama gülümseyeceksin…" ifadesiyle başlayan kitap, okurunu renkli, heyecanlı ve duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

"Her bir yazı, usta işi bir deneme niteliği taşıyor"

Ünlü Tiyatro Oyun Yazarı, Şair, oyuncu Ümit Denizer " Köşe yazısı mı, deneme mi?" başlıklı arka kapakta yer alan kitapla ilgili yazısında, her bir yazının, usta işi bir deneme niteliği taşıdığını belirterek, "Yazar Ümran Öztürk öylesine etkili konular seçmiş, öyle duyarlı cümleler kurmuş ki… Her bir yazı, usta işi bir deneme niteliği taşıyor. Kendi iç sesiyle konuşmalar gibi, günlük tutar gibi, duygu ve düşüncelerini açık yüreklilikle okurlarla paylaşıyor. Yazılarda işte böylesine bir derinlik var. Bu yüzden ben "deneme" diyorum onlara. Emeğinize sağlık Ümran Öztürk. Lütfen kaleminizi bırakmayın. Htiğiniz güzellikleri bizlerle paylaşmaya devam edin" derken; Arka kapakta yer alan kitapla ilgili diğer bir yazıda ünlü Tiyatro oyuncusu, rejisör Olcay Poyraz ise Öztürk'ün eserlerini hem çok ilginç hem de gerçekçi bulduğunu ifade ediyor. Yazar Öztürk'ün yazdığı kişileri içinde hmiş kendi yaşamını mı yazıyor diye sormadan da edemiyor.

"Serencam Yayınevi ve gazetem Vansesi'ne teşekkür ediyorum"

Üçüncü kitabını çıkarmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadığını belirten Öztürk, "2013 yılında 'Aşk Beni Sobeledi' şiir kitabım ve 2016 yılında çıkan 'Bir Yalnızlık Senfonisi' isimli öykü kitabımın ardından uzun zamandır üzerinde çalıştığım 'Elveda Hüzün Merhaba Aşk' adlı deneme kitabım birkaç gün önce Serencam yayınlarından çıktı. Vanlı kadın yazar olarak heyecanlıyım, mutluyum. Daha önce okurlarımla buluşan iki kitabımın benim için büyük değeri var. Ama bu kitabım çocuğum gibi oldu. Okurken herkesin kitapta kendisinden bir şeyler bulacağına inanıyorum. Kitabımı bugün Edremit Kitap Fuarı'nda okurlarım için imzalayacağım. Kitabımı Ekim ayında da arkadaşlarımın, dostlarımın ve değerli okurlarımın bulunduğu güzel memleketim Van'da düzenlenecek olan Van Kitap Fuarında imzalayacağım. Kitabımın hazırlanmasında katkıda bulunanlara, Serencam Yayınevi ve gazetem Vansesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

ÜMRAN ÖZTÜRK HAKKINDA

Ege bölgesi ve farklı ilerde düzenlenen kitap fuarlarına, şiir, söyleyişi ve imza günlerine davet edilerek katılan, televizyon ve radyo kültür programlarında yer alan köşe yazarımız, İzmir 'de Edebiyat ve Sanat Grubu olarak etkinliğini sürdüren ve birçok projede yer alan Smyrnanın Kalemleri ve Balıkesir Edremit'te başarılı çalışmalara imza atan Kazdağı Şairleri ve Balıkesir Yazar ve Şairler Derneği (BAYŞAD) üyesidir. Vanlı şair yazar Ümran Öztürk, Van'da doğdu. 1980 Susurluk Lisesi mezunu olan Öztürk, Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü bitirirdi. Çalışırken yazdığı şiirler, makaleler çeşitli gazete ve dergilerde yer aldı. İlk Beşeylül Gazetesinde yazarlığa ve gazeteciliğe başladı.Üç yıldan bu yana Vansesi Gazetesi'nde devam eden, iki erkek çocuk annesi olan Öztürk, köşe yazarlığı muhabirlik yapmakta, yaptığı sıra dışı söyleşilerle de ilgi çekmektedir. Yeni kitabı için yazarımızı kutlar, bol okurlar dileriz.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme