Emekli, memur ve asgari ücretliye büyük müjde! Yeni torba yasada yok yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçildiği Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşti. Yeni kabine de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Vedat Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak göreve getirildi. Bu bağlamda hazırlanan yeni torba yasada, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı, asgari ücret, ev hanımlarına emeklilik gibi konular yer alacak.

Seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok vaatlerde bulundu ve seçimin ardından bu vaatlerin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Özellikle kadro maaş zamları, emeklilik düzenlemeleri gibi konular, milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yeni torba yasada ekonomiye ilişkin düzenlemelerin yanı sıra, emekli maaşlarının artırılması, ek gösterge düzenlemeleri, memur maaş zammı, ev hanımlarına emeklilik ve yeni emeklilik sistemi, bağ-kur düzenlemesi, ev hanımlarına bayram harçlığı gibi birçok konu yer alacak. Yeni yasada ayrıca, en düşük emekli maaşı ve emekli bayram ikramiyesinin artırılması, vatandaşların icra ve KYK borç faizlerinin silinmesi, elektrik ve doğal gaz desteği gibi düzenlemeler de bulunacak.

Yaşlılık ve ölüm aylıklarının artırılması, yüksek hakimlik tazminatı oranlarının yükseltilmesi, gazilere asgari ücret miktarında aylık bağlanması, sicil affı, 500 gün ve 3600 gün ile kısmi emeklilik gibi konular da yeni torba yasada yer alacak.

Yeni torba yasa teklifi, geçici işçiye kadro, emekli maaşı ve bayram ikramiyesi artışı gibi düzenlemeleri içeriyor ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Yasalaşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak olan yasa, onaylandıktan sonra gerekli düzenlemeler yapılacak.

Bakmadan Geçme