EN FAZLA KADRO VAN'A VERİLDİ

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Van'a gelen Yol-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmet Tan, Türkiye genelinde taşeron işçilerin daimi personel yapılanmasında en fazla kadronun Van'a verildiğini söyledi.

Hacı Yılmaz

Yol-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmet Tan, Vanlı işçilerin kadro sorunlarının çözümü konusunda büyük çabalar sarf ettiklerini belirtti.

Taşeron işçilere kadro verilmesi için Türkiye genelinde Yol-İş Sendikası olarak yoğun çaba harcadıklarını belirten Tan, bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a geldiğini kaydetti. Tan, 'Van doğduğumuz büyüdüğümüz memleketimizdir. Van'ı çok özlemiştim. Geldik, dostlarımızı gördük. Sendikacılık ile ilgili bazı konuları görüşlük. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızı, dostlarımızı gördüğümüz zaman mutluluk duyuyoruz. Eski günlerimizi hatırlıyoruz. Memleketimizin, insanlarımızın çözüm bekleyen sorunları var. Yetkililerden halkımızın ve ilimizin sorunlarının çözülmesini bekliyoruz. Bizlerde sendikacılık alanında elimizden geldiği kadarıyla hemşehrilerimize, işçi kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. 1 ve 2 Nolu Yol İş Şubesi üyesi taşeron işçi arkadaşlarımızın kadroya geçmeleri için 4 yıl mücadele verdik. Türkiye'de en fazla kadro alan il Van oldu. Van'da bin kişiye yakın taşeron işçi arkadaşımız kadroya kavuşturuldu. Taşeron işçisi 100'e yakın arkadaşımızın daha kadro alması için çalışmalarımız devam ediyor. Bunda Yol-İş Sendikası'nın çok büyük emekleri var. Yol-İş Sendikası kendi iş kolunda taşeron çalışan işçilerin kadroya alınması için Türkiye genelinde büyük bir mücadele verdi. Taşeron işçiler kadro verilmesi hükümetin ve partilerin gündemine gelmişse bu Yol- İş Sendikası'nın verdiği mücadele ile başarılmıştır. Yol-İş Sendikası olarak elde ettiğimiz bu başarıdan üyelerimiz adına gurur duyuyoruz. Bunun yanında Van'dan ve bölgemizden Ankara'ya gelen hemşehrilerimizin, dostlarımızın biziz ilgilendiren konularda sorunlarını çözmeye çalışıyoruz' dedi.

Türkiye'de sendikacılığın geriye gittiğini belirten Tan, 'Maalesef Türkiye genelinde sendikacılık çok kötüye gidiyor. 8 yıldır Yol-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyorum. Gelen hükümetler tüm olanakları işverenden, sermayeden yana kullanmaktadırlar. İşçi lehine bugüne kadar çıkmış tek bir yasa yoktur. İşçiler sürekli kaybediyor, sermaye ve taşeron kazanıyor. Sendikacı olarak bizde bunun karşısında mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.Çünkü Türkiye işçisi, memuru, emeklisiyle güçlüdür dedi.

Van'ın sorunlarının çözülmesi, gelişerek kalkınması için bütün kurum kuruluşların sorumluluk sahibi olanların ve Vanlıların ortak hareket etmesi gerektiğine işaret eden İsmet Tan, ' Van'ında ve bizimde bu birlikteliğe ihtiyacımız var. Van tarihi geçmişiyle, doğal güzellikleriyle merkezi konumuyla hiçbir ilde bulunmayan potansiyele sahiptir. Ama maalesef Van'ımız olması gereken yerde değil. Van'ın Eskişehir, Gaziantep, Samsun'dan bir eksiği yok aksine fazlası var. Güzel ilimizin daha güzel yerlere gelmesi gerekir. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse Van görmek istediğimiz yere neden gelmesin' şeklinde konuştu.

Van bölgesinde uzun yıllar hakemlik yapan başarılı eski hakemlerinden ve Vanspor yöneticilerinden İsmet Tan, 'Van'a geldiğim zaman bazen futbol camiası ile de bir araya geliyorum. 14 yıl bir fiil profesyonel ligde hakemlik yaptım. Bir dönemde Van'da amatör ligde görev yaptım. Çok başarılı güzel anılarımız oldu. Van ilimiz spor özellikle futbol potansiyeli yüksek bir ilimizdir. Geçmişte yapılan yanlışlar Vanspor'a büyük zarar verdi. Van gibi bir kentin Süper Lig veya en azından 1. Lig'de olması gerekir. Van Büyükşehir Belediyespor maçlarını sürekli takip ediyorum. Çorum'un galip gelmesi bizi ligde bıraktı. Buna çok sevindik. Vanspor'a, Van'ın sporuna yetkililerin, esnafın sahip çıkması gerekiyor. Trilyonlar versek sporun özelikle futbolun yaptığı tanıtımı yapamayız. Bunun için Van'ın sporuna, sporcusuna sahip çıkılması gerekiyor. Nihayetinde spor sosyal bir aktivitedir' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme