Erda Yayınları'ndan Yeni Roman: Kilim-Ölüme İnat Yaşamak!

Kurulduğu günden bu yana edebiyat dünyasına önemli eserler kazandıran Erda Yayınları, Gazeteci Adil Harmancı'nın kaleme aldığı yeni romanı 'Kilim-Ölüme İnat Yaşamak!' ile okuyucularla buluşmaya hazırlanıyor. 170 sayfadan oluşan roman, Harmancı'nın 1970'li yıllardan günümüze uzanan çalkantılı hayat hikâyesini, ailede ve toplumda yalnızlaşma, hapis deneyimi ve ölümle yüzleşme gibi temaları ele alarak anlatıyor.

Kurulduğu günden bu yana birçok yazarın kitabını basarak okuyucularla buluşturan Erda Yayınları, Gazeteci Adil Harmancı'nın 1970'li yıllarda başlayan hayat hikâyesinin bir fotoğrafını çektiği “Kilim-Ölüme İnat Yaşamak!” isimli romanını bastırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Erda Yayınları tarafından çıkarılacak olan roman, 170 sayfadan oluşuyor. Erda Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Leyla Mihrinaz Engin, Gazeteci Adil Harmancı'nın kaleme aldığı Kilim-Ölüme İnat Yaşamak!” isimli romanını yakında okuyucularla buluşturacaklarını belirterek, şu ana kadar 30 kitap bastıklarını ifade etti.

Roman, Harmancı'nın kendi yaşamından kesitler sunarken, aynı zamanda benzer hikâyeleri de işleyerek siyasetin, sosyal ilişkilerin, ailenin ve arkadaşlıkların yaşam üzerindeki etkisini sorguluyor. 12 Eylül 1980 darbesinin hapishanelere yansımalarından, idam cezası bekleyen bir kişiyle aynı ortamı paylaşmasına kadar birçok çarpıcı anıya yer veren Harmancı, okuyucuları Türkiye'nin siyasi yapısının ve insan hayatına olan etkisinin içine çekiyor.

"Kilim-Ölüme İnat Yaşamak!", sadece bir hayat hikâyesi değil, aynı zamanda bir dönem romanı olarak da öne çıkıyor. Harmancı, romanında 1970 ile 2023 yılları arasındaki siyasi değişimleri, toplumsal çalkantıları ve insanın yaşam mücadelesini gerçekçi bir dille anlatıyor.

Harmancı'nın daha önce "Daktilomda Postal İzi", "Delirtilmiş Toplumda 'Deli Fedile'" ve "Fedile II" adlı üç kitabı bulunuyor. "Kilim-Ölüme İnat Yaşamak!" ise yazarın dördüncü kitabı olma özelliğini taşıyor. Romanın önümüzdeki hafta kitapçı raflarındaki yerini alması bekleniyor.

ROMANIN ÖNSÖZÜNÜ LEYLA MİHRİNAZ ENGİN YAZDI

Erda Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Leyla Mihrinaz Engin, Gazeteci Adil Harmancı'nın Kaleme Dökülen Bellek: Kilim-Ölüme İnat Yaşamak! romanıyla ilgili yazdığı ön sözde şu ifadelere yer verdi; On üç buçuk yıl süren zorlu hapishane hayatını anlatıyor olsa da Türkiye yaşamının sosyolojik, psikolojik ve siyasi yapılanmasının ince ince ustalıkla kilim misali dokunduğu bir romandır Kilim-Ölüme İnat Yaşamak!-
Fransız aydınlanmasının önemli entelektüellerinden Voltaire; Sıradan hırsız; paranızı, cüzdanınızı, bisikletinizi çalar. Politik hırsız ise; geleceğinizi, hayallerinizi, bilginizi, eğitiminizi çalar, der. Kilim romanı sayesinde politik hırsızlığın coğrafya ve yazar üzerindeki etkisini gördükçe dehşete kapılmak elde olmayacaktır.

Bir insanın hayat direncinin, hayata bakış açısının dört duvar ardında, nemli küf zindanlarda, yıllarca susarak şekillendiği Kilim-Ölüme İnat Yaşamak!- kitabını okurken, gayri iradi yaşamınızla kıyaslayacak tabiri yerindeyse hayata daha bir anlamlı bakacaksınız. Yazarın kendi hayatını kaleme aldığı Kilim-Ölüme İnat Yaşamak!- romanı sayesinde 1970 ile 2023 yılları arası Türkiye'deki siyasi yapılanma ve yalpanlanmaya şahit olacaksınız. 12 Eylül 1980 darbesinin o dönemlerde hapishanelere yansımasının traji komik kesitlerine rastlayacak siyasetin insan yaşamına olumlu olumsuz etkilerini göreceksiniz. “O dönemde bilmediğimiz şey, sosyalizmin ilkelliği aşmaya yetmeyeceği idi, Hiçbir ideoloji bir toplumda mevcut olan ilkellik ve şiddeti ortadan kaldıramazdı, derken Zülfü Livaneli Sevdalım Hayat kitabında, Türkiye'nin 60-70-80-90'lı yıllarına ışık tutmaktadır. Harmancı da iyi bir gözlem ve hafıza ile o dönemin siyasetini önümüze sermektedir. Akıcı, sade ve samimi bir dille kaleme alınan eseri bir solukta okuyacak gayri iradi yazar Harmancı'nın yaşamının diğer kesitlerine merakınız artacağı gibi diğer eserlerine ilgi duyacaksınız. Yazar Adil Harmancı, Kilim romanında politik ve gazetecilik geçmişinin tecrübesini kilime işler gibi usta bir kalemle tarihe not düşmekte ve zorluklara rağmen hayata nasıl tutunacağının dersini vermektedir” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme