Erdoğan söylemişti ABD de açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'deki terör saldırısını gerçekleştiren Brahim Bakraoui’nin Türkiye’de yakalanıp Hollanda’ya gönderildiğini, buna rağmen gerekli adımın atılmadığını açıklamıştı. saldırganların ABD'nin terör listesinde yer aldığı belirtildi.

Amerikan yayın kuruluşu NBC'nin ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, Khalid ve Brahim el Bakraoui Kardeşler'in salı günü 31 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları gerçekleştirmeden önce ABD'nin terörle mücadele birimi tarafından bilindiği belirtildi.

Bakraoui Kardeşler'in ABD'nin veri tabanında 'potansiyal terör tehdidi' olarak yer aldığı aktarıldı. Söz konusu yetkililer, Brüksel saldırganlarının ABD'nin hangi terör listesinde yer aldığını ise açıklamadı. Öteden beri terör örgütlerine karşı gerekli adımları atmayan, PKK terör örgütüne karşı müsamahalı davranan Belçika'nın bütün bu uyarılara rağmen bu kadar tehlikeli teröristleri nasıl 'basit suçlu' olarak gördüğü sorusu hâlâ orta yerde duruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Brüksel Havalimanı'ndaki terör saldırısını gerçekleştiren Brahim Bakraoui'nin Türkiye'de yakalanıp Hollanda'ya gönderildiği ve bu durumdan haberdar edilmesine rağmen Belçika'nın adım atmadığını açıklamıştı.

Bunun üzerine dün Belçika'da hükümet krizi çıkmış; İçişleri Bakanı Jan Jambon ve Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, Başbakan Charles Michel'e istifalarını sunmuştu. Ancak Michel istifaları reddetmiş ve bakanlara görevlerine devam etme talimatı vermişti.

BRÜKSEL'DE OPERASYON
Öte yandan, Belçika polisi, 22 Mart'ta Brüksel'de düzenlenen ve en az 31 kişinin ölümüne yol açan saldırılarla bağlantılı olduğundan şüphelenilen 6 kişiyi gözaltına aldı. BBC Türkçe'nin haberine göre; gözaltılar Perşembe gecesi geç saatlerde Brüksel'in Jette ve Schaerbeek mahallelerinde düzenlenen baskınlarda gerçekleşti.

NE OLMUŞTU?
belçika'nın Başkenti Brüksel'de 22 Mart sabahı Bakraoui Kardeşler, havalimanı ve metro istasyonunda intihar saldırısı düzenlemiş, 31 kişi hayatını kaybetmiş, 270 kişi de yaralanmıştı.

Bakmadan Geçme