ERİK DEĞDİRENLER GELİYOR

Türkiye’nin farklı illerde yaşayan sosyal medyada '2018 Van'ın Kurtuluşu'nun 100. Yılı Erik Değdirenler' grubu üyesi Vanlılar, memleket özlemi gidermek, yakınlarıyla, dostlarıyla bir araya gelmek, Van'ın doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtarak turizm potansiyeline dikkatleri çekmek amacıyla bugün Van'da bir araya geliyorlar. Vanlılar, tarihi turistik yerleri gezdikten sonra Van oturma gecesinde programı tamamlayacaklar.

Sosyal medya sitelerinden facebook'ta '2018 Van'ın Kurtuluşu'nun 100. Yılı Erik Değdirenler' grubunda bir araya gelen Vanlılar ve Van dostları örnek etkinlik gerçekleştiriyorlar. Grup üyeleri 3 gün sürecek program kapsamında bugün Van'da buluşarak memleket özlemi giderecekler.

ERİK DEĞDİRENLER VAN'DA BULUŞACAK

Erik Değdirenler grubu kurucusu Azmi İlvan grubun isminin Vanlılara ait bir yakıştırmadan aldığını, 2018 yılının Van'ın kurtuluşunun 100. Yılı olması dolayısıyla da farkındalık yaratmak düşüncesiyle grup isminin önüne '2018 Van'ın Kurtuluşu'nun 100. Yılı' vurgusunun eklendiğini söyledi. Erik değdirenler grubu dayanışması ile ilgili bilgi veren İlvan, 'Sosyal medyada görüştüğümüz Vanlı arkadaşlarımız ve Van dostları grup kurmamı önerdi. Bende arkadaşlarımızın desteğiyle bu grubu kurdum. Erik değdiren,Van'da eriklerin (kaysı) değme (olgunlaşma) döneminde görünmeye başlayan daha sonra kaybolan, insanlara zarar vermeyen yetişkin insan parmağının tırnaklı kısmı büyüklüğünde siyah, benekli, kanatlı bir böcektir. Van dışında yaşayan akraba, eş dost yakınlarını görmek veya tatilini geçirmek üzere bu aylarda Van'a gelen daha sonra ortadan kaybolan Vanlılara hemşehrilerimiz 'erik değdirenler' yakıştırması yapmış. Bizde bundan esinlenerek grubumuza erik değdirenler adını vermeyi uygun bulduk. İlgi çeken grubumuzun takipçi sayısı şimdi hızla artıyor' dedi.

BEDENİMİZ DIŞARIDA GÖNLÜMÜZ VAN'DA

2018 Van'ın Kurtuluşu'nun 100. Yılı Erik Değdirenler grup üyelerinin kendi aralarında ilk defa sosyal bir etkinlik gerçekleştireceklerini kaydeden Azmi İlvan, Van'da bir araya gelmekten mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi: 'Grubumuzda Van ile ilgili çok güzel bilgiler, anılar, fotoğraflar paylaşılıyor. Van'ımızın hafızasına katkı yapılıyor. Bağları kopan Vanlılar sosyal medyada bir araya geliyor. Vanlı olmayan ancak Van sevdalısı olan dostlarımızla iletişim kuruyoruz. Bu güzel birlikteliği somutlaştırmak, Van özlemimizi gidermek, memleketimizle olan bağlarımızı güçlendirmek 'bedenimiz dışarıda gönlümüz Van'da' yaklaşımına anlam kazandırmak üzere '2018 Van'ın Kurtuluşu'nun 100. Yılı Erik Değdirenler Van'da Buluşuyor' organizasyonunu düzenledik. Esas amacımız güzel ilimizin doğal ve tarihi değerlerini tanıtmak ve turzimine katkıda bulunmaktır. Bu yılki ilk Van buluşmamıza İstanbul, Antalya, Bursa, İzmir, Ankara, Balıkesir,Muğla, Aydın gibi illerden hatta Türkiye'nin akın ettiği Bodrum'dan gelen Vanlı hemşehrimiz ve Van dostları var. Proğrama il dışından gelenlerin yanı sıra Van'daki arkadaşlarımız ve dostlarımızda katılacak. Van buluşmasının gerçekleşmesine Vanlıların kucaklaşmasına destek olan Şahin Akçap, İkram Kali, Murat Oto, Nihat Işık'a, bu programa katılan, katılamayan bütün dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu önümüzdeki yıllar geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz.'

PROĞRAM 3 GÜN SÜRECEK

Van buluşmasının 3 günlük proğrmı ile ilgili bilgi veren Azmi İlvan, 'Proğramımız 5 Temmuz Cuma günü (bugün) öğlenden sonra buluşma, tanışma, yemek, müzik dinletisi ile başlayacak. 6 Temmuz Cumartesi günü kahvaltı, tekne turu yemek ve Edremit, Gevaş, Akdamar ve İn Köyü koyları gezisi ile devam edecek. 7 Temmuz Pazar günü Van Kahvaltısı, Ayanıs, Mollakasım, Amik sahilinde Van Denizi'nin cam kesiti mavi suları ile kucaklaşacağız. Aynı gün. Van otuma gecesinde Van türküleri eşliğinde eğelenerek 2017 'de buluşma dilekleriyle proğramımıza nokta bırkacağız' dedi

Bakmadan Geçme