Erik Değdirenler Van'da buluşuyor

'2 Nisan 2018 Van'ın Kurtuluşu'nun 100. Yılı Erik Değdirenler Grubu' üyesi Vanlıların 2017 geleneksel Van buluşması Cumartesi- Pazar günleri gerçekleştirilecek. Van buluşmasına Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan çok sayıda Vanlı ve Van dostu katılıyor.

Evren Doğruer

Memleket özlemini gidermek, yakınlarıyla, dostlarıyla bir araya gelmek, Van'ın doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtarak turizm potansiyeline dikkatleri çekmek amacıyla Van'a akın eden Vanlılar ve Van dostları iki gün boyunca tarihi turistik yerleri gezdikten sonra Van oturma gecesiyle bu yılki buluşmayı noktalayacaklar

ERİK DEĞDİRENLER

Vanlılar Van'da eriklerin (kaysı) değme (olgunlaşma) döneminde görülmeye başlayan daha sonra kaybolan, insanlara zarar vermeyen yetişkin insan parmağının tırnaklı kısmı büyüklüğünde siyah, benekli, kanatlı bir böceğe erik değdiren isimi veriyor. Vanlılar arasında erik değdiren böceğinden esinlenerek yaz aylarında Van'a gelen ve daha sonra kaybolan Vanlılara Erik Değdirenler yakıştırması yapılıyor. Van dışında yaşayan Vanlılar erik değdirenler yakıştırmasından hareketle sosyal medya Facebook'ta "2018 Van'ın Kurtuluşu'nun 100. Yılı Erik Değdirenler Grubu " kurarak çeşitli sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştiriyorlar. Grubun 2016 yılında başlattığı Van buluşmasına bu yıl çok sayıda Vanlı ve Van dostu katılıyor.

DÜNYA VANLILAR GÜNÜ'NE HAZIRLANIYORUZ.

Erik değdirenler 2 Nisan 2018 yılının Van'ın kurtuluşunun 100. yılı olması nedeniyle farkındalık yaratmak düşüncesiyle Van'da buluşma etkinliği düzenlediklerini kaydeden grup yöneticisi Azmi İlvan " Van dışında yaşayan akraba, eş dost yakınlarını görmek veya tatilini geçirmek üzere bu aylarda Van'a gelen daha sonra ortadan kaybolan Vanlılara hemşehrilerimizin "erik değdirenler" yakıştırmasından esinlenerek grubumuza erik değdirenler adını vermeyi uygun bulduk. İlgi çeken grubumuzun takipçi sayısı artarak devam ediyor. Grubumuzda Van'ın kültürel, tarihi ve doğal güzellikleriyle ilgili paylaşımlar yapıyoruz. Grubumuzun en büyük etkinlik hazırlığı 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü ve Van'ımızın kurtuluşunun 100. Yılı olan 2 Nisan 2018 olacak. Bu gün Türkiye'nin farklı yerlerinde yaşayan Vanlılar Dünya Vanlılar Günü'nü ayran aşı, Van pastası, sosyal medya üzerinden mesajlarla kutlayacak. Van'ın kardeşlilik, barış ve dayanışma farkını ortaya koyacağız. " dedi.

VANLILAR VE VAN DOSTLARI KATILIYOR

2 Nisan 2018 Van'ın Kurtuluşu'nun 100. Yılı Erik Değdirenler grubu olarak ikinci kez Van buluşmasını gerçekleştireceklerini ve buluşmanın gelenekselleşmeye başladığını söyleyen İlvan, " Vanlı hemşehrilerimiz, Van dostları Van'da bir araya gelmekten mutludurlar. Tanıtım, kucaklaşmayı amaçlayan Van buluşmasını hiçbir kurum kuruluş veya şahıstan destek alamdan gerçekleştiriyoruz. Grubumuzda Van ile ilgili çok güzel bilgiler, anılar, fotoğraflar paylaşılıyor. Vanlı olmayan ancak Van sevdalısı olan Van dostlarımızla iletişim kuruyoruz. Bu güzel birlikteliği somutlaştırmak, Van özlemimizi gidermek, memleketimizle olan bağlarımızı güçlendirmek "amacıyla Van'a geldik. Van buluşmamıza Bodrum, İstanbul, Antalya, Bursa, İzmir, Ankara, Balıkesir, Muğla, Aydın, Yalova gibi illerden Vanlı hemşehrilerimiz ve Van dostları katılıyor.

PROGRAM 2 GÜN SÜRECEK

Azmi İlvan, "Programımız 12-13 Ağustos Cumartesi Pazar günü tanışma, kahvaltı, tekne turu yemek Edremit, Gevaş, Akdamar ve Bendimahi şelalesi gezisi ile devam edecek. Van otuma gecesinde Van türküleri eşliğinde eğlenerek 2018 'de buluşma dilekleriyle son bulacak. " dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme