Eş Başkan Çoban’dan Bikad-Koop'a Ziyaret

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, Bostaniçi Kadın Destek, Çevre, Kültür, İşletme Kooperatifi’ni (BİKAD-KOOP) ziyaret etti.

Eş Başkan Hatice Çoban, BİKAD-KOOP ziyaretinde Kooperatif Başkanı Nuroj Varlı, yöneticiler Nejla Bakır, Sönmez Ertaş ve Ayşe Minaz tarafından karşılandı. İlk olarak kooperatifi gezen Çoban, daha sonra içli köfte yapan kadınları ziyaret ederek, tebrik etti. Kooperatif tarafından üretilen ürünleri tek tek inceleyen Çoban, 2 kavanoz reçel, 1 kavanoz salça ve içli köfte satın aldı. Burada kısa bir açıklama yapan Çoban, 'Burada yapılan tüm hamur işi yiyecekler ev lezzetinde. Kentli kadınlar özel günlerini, çocuklarının doğum günlerini ya da farklı zamanlar için hazır ev yemekleri istiyorlarsa burası onlar için tek adrestir. Buradan hem lezzetli yemekler alabilecek, hem de kadın emeğine önemli bir katkı sunmuş olacaklar. Bu nedenle Vanlı kadınları kooperatife katkı yapmaya çağırıyoruz. Kentli kadınlar ne kadar buradan alışveriş yaparlarsa burada da o kadar kadın arkadaşımız istihdam edilecek ve ekonomik bir katkı elde etmiş olacaklar. Burada üretim yapan ve yapacak olan kadınlar, dışarıda bu olanağı yakalayamayacak olan kadınlardır. Burada üretim yapan kadınların çoğu burası kooperatif olduğu için ancak izin alıp, çalışabiliyorlar. Hem onların kadın emeğini görünür kılmak, hem de onların emeklerinin karşılık bulabilmesi için burayı desteklemek inanılmaz önemlidir. Vanlı kadınları kooperatifimize duyarlı olmaya, kadın emeğine sahip çıkmaya çağırıyoruz' dedi.
Çoban, ardından kadınlar tarafından yapılan ürünleri kadınlarla birlikte tattı. Bir saatlik ziyaretin ardından Çoban kadınlarla hatırı fotoğrafı çektirerek buradan ayrıldı.

Bakmadan Geçme