EŞ BAŞKAN ÖZGÖKÇE ALMANYA'DAN SESLENDİ

Van Büyükşehir Belediyesi heyeti için Almanya'nın Karlsuhe kentinde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan, 'Sizlerin de takip ettiği gibi Türkiye'de özellikle Kürt halkına yönelik çok büyük saldırılar söz konusu oldu. Seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere bir halka yönelik çok büyük bir ayrımcılık politikası yürütüldü' dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Kardeş Belediye Protokolü görüşmeleri sebebiyle Almanya'nın Karlsruhe kentinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan ve beraberindeki heyet için resepsiyon düzenlendi. Arbeıtskreıs Partnerstadt Karlsruhe - Van Çalışma Grubu'nun Karlsruhe Sanat ve Medya Merkezi'nde düzenlediği resepsiyona Alman Yeşiller Partisi, Sol Parti ile Sosyal Demokrat Partisi'nden milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri Alevi dernekleri ve Kürt Toplulukları Derneği'nin yöneticileri katıldı.

“Bizleri bir araya getiren sebepler dostluktur”

Arbeıtskreıs Partnerstadt Karlsruhe - Van Çalışma Grubu Sözcüsü Stefan Struck'in konuklarını selamladığı resepsiyonda konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan, ağırlanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bizleri bir araya getiren sebepler dostluk, güven ve aynı geleceğe, aynı insani değerlere sahip olma kaygısıdır. Bu sebeple birlikte olmaktan çok mutluyuz” dedi.

“Çok büyük bir ayrımcılık politikası yürütüldü”

İki belediye arasındaki Kardeş Belediye çalışmalarının yıllar önce başlatıldığını belirten Özgökçe, “Önceki belediye başkanı arkadaşım Sayın Bekir Kaya döneminde yapılan çalışmalar çok kıymetli bir aşamaya gelmişti. Ancak sizlerin de takip ettiği gibi Türkiye'de özellikle Kürt halkına yönelik çok büyük saldırılar söz konusu oldu. Seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere bir halka yönelik çok büyük bir ayrımcılık politikası yürütüldü. O dönem Sayın Bekir Kaya tutuklanarak cezaevine konuldu ve yerine kayyum atandı. Yakın bir zaman önce biz seçildik ve görevimize başladık. Halkımıza hizmet ediyoruz. Hizmet ederken klasik belediyecilik hizmetleri dışında halkın taleplerini, kültürünü ve toplum olarak var olmak istediği, talep ettiği yaşam biçimini kurmak istiyoruz. Bu çok zor bir görev ama halk için hizmet çok değerli, çok kıymetli ve büyük bir onur bizler için. Bizlere teslim edilen bu göreve laik olmaya çalışıyoruz. Şimdi sizlerle beraber daha da güçlü olduğumuzu hissediyoruz. Dünyanın bir yerinde, kendi ülkemizdeki diğer kesimlerin bize uzatmadığı; ancak sizlerin uzattığı bu eli çok kıymetli buluyoruz. Bizleri sürekli dışlayanların karşısında sizlerin yarattığı köprüler bizleri çok daha güçlü kılıyor. O yüzden bu çaba, bu emek çok değer verdiğimiz, büyük bir onur duyduğumuz bir birliktelik. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme