Eski Bakan Günay'dan Van'a övgüler

Turizm ve Kültür Eski Bakanı Ertuğrul Günay samimi duygularla Van'ı tanıtırken, 'Doğunun Kutup Yıldızı Van' tanımıyla kentimize orijinal bir sloganı kazandırdı.

CHP'den AK Parti'ye geçen, 29 Ağustos 2007-24 Ocak 2013 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay'ın hafta içinde Van'ı tanıtan güzel bir köşe yazısı Hürriyet gazetesinde yayımlandı.

 

Küçükayı takımyıldızının en parlak ve yön bulmaya yarayan yıldızı Kutup Yıldızı'ndan esinlenerek köşe yazısına 'Doğu'nun kutup yıldızı Van' adını veren Günay, 2019 turizm sezonu öncesi tanıtım rehberi niteliğindeki yazısında Van'ımızın tarihi zenginliğini, turistik ve doğal güzelliklerini anlatırken şöyle dedi: ' Doğuda ama sanki deniz kıyısında... Doğası, sofrası, kaleleri ve kedileriyle ünlü. İki dine ait tarihi ibadethaneleri, Edremit'ten Erciş'e sahil yerleşimleri, yakın çevresinde Tatvan, Adilcevaz, Ahlat gibi (Bitlis'e bağlı) birbirinden ilginç ve güzel kasabaları ile Van, potansiyeli doğrultusunda bölgenin turizm merkezi olma yolunda ilerliyor.'

 

Evlerinde 10 yıl boyunca Van kedisi beslediğini, Van'a akrabalık duygularıyla bağlı olduğunu ve 70'li yıllarda ilk kez Van'ı gördüğünü anlatan Ertuğrul Günay, okurlarına Van'ı gezmeye görmeye gidin çağrısında bulunarak 'Bütün bu tarihsel ve doğal güzellik ve zenginlik içinde beni Van'a asıl bağlayan, bu şehirle neredeyse akrabalık duyguları taşımama neden olan başka bir şey var; özgür yaradılışlı, güzel olduğu kadar hırçın, bir o kadar da sevecen bir varlık: Van kedisi. Dünyanın en güzel yaratılmışlarından biri! 10 yıla yakın o, bizim evin en önemli bireylerinden biri. Yakınları, kardeşleri, soydaşları Van'da yaşıyor. Sadece onların mavi-yeşil gözleriyle derin bakışlarını görmek için bile Van'a gitmeye değer' diyor.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme