Eski Tekel binası 'Kültür Evi' oluyor

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, eski Tekel binasının 'Kültür Evi' olacağını duyurdu.

Gazetemiz uzun yıllardır haber ve köşe yazılarıyla Van Kent Kütüphanesi veya Kültür Evi olarak kente kazandırılması için mücadele ettigi tarihi Tekel binasıyla ilgili son gelişmeyi Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez açıkladı.

Sosyal medya hesabında Cumhuriyet Caddesi üzerindeki eski Tekel binasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Bilmez, 'Değerli Vanlılar, sizlerle müjdeli bir haber daha paylaşmak istiyorum. Uzun zamandır gündemimizde olan eski Tekel binası, Kültür Evi olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Dr. Betül Sayan Kaya Hanımefendiye Van halkı adına şükranlarımı sunuyorum' dedi.


Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan eski Tekel binası, uzun zamandan beri atıl durumda bulunuyordu.

 

TEKEL BİNASI
Eski Tekel binası 1958 yılında inşa edilmiş. Van Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2006 yılında tescili yapılmış. Tescil ile birlikte kurul izini olmadan eski Tekel binası yıkılamaz, binada her hangi bir tadilat yapılamaz. Bina yanında depo, 6 adet mesken (Tekel Lojmanları) mevcut iken 1989 yılında yapıların büyük bir bölümü yıkılmış. Van Belediye Meclisinin onaylanan 1/1000 ölçekli İmar Planında; Tekel binası alanı Resmi Kurum Alanı olarak işlenmiş. Özelleştirme süreci 1990'lı yıllarda başlayan Tekel binasının mülkiyeti halen Özelleştirme İdaresi'ne ait bulunuyor.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme