Ete zam geldi! İşte cep yakacak yeni fiyatlar...

Türkiye zam yağmuru altında kalırken bir zam da et fiyatlarına geldi. Kırmızı etin fiyatına yapılan zam sonrası fiyatlar ateş pahası...

Seçim sonrasında başlayan zam yağmuru devam ediyor. Hemen hemen her gün bir ürüne zam geliyor. Günün zam gelen ürünü ise kırmızı et oldu. Türkiye genelinde kırmızı et fiyatlarına artış yapıldı. Peki, 18 Temmuz 2023 güncel kırmızı et fiyatları ne kadar?

KDV zamlarının ardından gıda sektöründe yapılan zamlar, vatandaşları endişelendirmeye başladı. Özellikle kırmızı et fiyatlarındaki artışlar, vatandaşları tedirgin ediyor. Kırmızı et fiyatları kurban bayramının ardından yapılan zamlarla birlikte 240 TL'ye kadar yükseldi. Bu zamlar sonrasında artık kimse etin yanından bile geçemeyecek durumda. İşte karkas kesim et fiyatlarına dair ayrıntılar:

ET FİYATLARINA YİNE ZAM GELDİ
Kurban Bayramı sonrasında ardı ardına gelen zamlar, vatandaşları düşündürüyor. Yılbaşından bu yana en çok zamlanan ürünlerin başında gelen kırmızı et, KDV zamlarının ardından bir kez daha fiyat artışına uğradı. Et fiyatlarındaki son rakamlar herkesi tedirgin ediyor. Karkas kesim et fiyatlarına yapılan zam sonucunda fiyatlar 240 TL'ye kadar çıktı.

Dolar ve döviz kurlarındaki artışlar, KDV zamlarını da beraberinde getirerek et fiyatlarına yansıdı. Geçtiğimiz haftalarda ortalama karkas kesim fiyatı 288,44 TL civarında seyrederken, bu hafta 235,11 TL seviyelerine yükseldi. Kuzu karkas kesim fiyatı da 195,16 TL'den 197,24 TL'ye yükseldi. Artan fiyatlar nedeniyle karkas kesim fiyatının 230 TL'nin altına inmesi, üreticiler açısından olumsuz bir durum oluşturuyor.

18 TEMMUZ 2023 KIRMIZI ET FİYATLARI
UKON (Ulusal Karkas Et Konseyi) tarafından belirlenen dana karkas kesim fiyatları, bölgelere göre değişiklik gösteriyor. 13 Temmuz 2023 tarihine göre belirlenen karkas kesim fiyatları şu şekildedir:

Ege Bölgesi: 238,00 TL/Kg

Akdeniz Bölgesi: 233,00 TL/Kg

Marmara Bölgesi: 235,25 TL/Kg

İç Anadolu Bölgesi: 237,30 TL/Kg

Doğu Anadolu Bölgesi: 231,75 TL/Kg

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 230,00 TL/Kg

Karadeniz Bölgesi: 240,50 TL/Kg

UKON'un belirlediği fiyatlara göre, dana karkas kesim fiyatında geçtiğimiz haftaya göre 6,67 TL artış yaşandı. Kuzu karkas kesim fiyatı ise 2,08 TL yükseldi.

Kırmızı et fiyatlarındaki sürekli artış, vatandaşları ekonomik açıdan zorlayıcı bir durumda bırakıyor ve gelecek dönemde de etin fiyatının ne olacağı konusunda belirsizlik yaratıyor.

Bakmadan Geçme