Ev almak isteyenlere büyük fırsat: Bankadan 1 milyon TL çeken artık bu parayı ödeyecek!

Ev almak isteyen vatandaşlar yüksek fiyatlar nedeniyle bankaların vermiş olduğu kredileri değerlendiriyor. İşte bankalardan konut kredisi alan vatandaşların toplam yapacakları ödeme

Konut fiyatlarının yükselmesi, ev sahibi olmak isteyen vatandaşları alternatif finansman kaynakları aramaya yöneltiyor.

Bankaların sunduğu konut kredileri, ev almayı düşünenler için önemli bir seçenek haline gelmiş durumda.

Bu çerçevede, bankaların sağladığı kredileri değerlendiren vatandaşlar, toplamda ödeyecekleri miktarı hesaplama eğiliminde.

ARTIK KONUT KREDİSİ ÇEKMEK GÜÇ!
Konut kredisi çekmenin oldukça güç bir hale geldiği biliniyor. Burada iki önemli faktör bulunuyor. İlk faktöre göre konut kredisi maliyetleri arttığı için bu kredileri kullanmak zorlaştı.

Bu maliyetleri göze alanların kredilerinin onaylanması aşamasında çıkan zorluklar ise ikinci faktör oluyor. Bu da konut kredisi istatistiklerine yansıyor ve insanlar artık konut kredisi çekerek ev sahibi olurken en ince ayrıntısına kadar düşünmek zorunda kalıyorlar.

Bankalar konut kredisi verirken 120 aya kadar vade ile bu imkanı sağlayabiliyorlar. BDDK talimatlarına uygun olarak 10 yıl vadeli konut kredileri veriliyor. Uygulanan faiz oranları ise her bankanın kendi kredi politikasına göre değişiyor.

İŞ BANKASI 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ HESAPLAMASI

İş Bankası'ndan konur kredisi çekecek olanların kredi hesaplamaları aylık yüzde 2,87 oranında faiz ile yapılıyor. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekilmesi durumunda bu kredinin aylık taksiti 29.696 TL oluyor. Toplam kredi maliyetinin ise 3.573.486 TL olduğu bildirildi.

AKBANK 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ HESAPLAMASI

Akbank'ın konut kredisi aylık faizi yüzde 2,99 olarak açıklandı. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekenler bu bankaya aylık 30.798 TL kredi taksiti ödüyorlar. Kullanılan kredinin toplam maliyeti ise 3.696.966 TL oluyor.

ING BANK 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ HESAPLAMASI

ING Bank'ın uyguladığı konut kredisi aylık faizinin yüzde 2,84 olduğu bildirildi. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekenler bu bankaya 29.421 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 3.540.974 TL'yi buluyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme