Evde Bakım maaşı yattı mı?

Türkiye genelinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri, evde bakım maaşlarını her ayın 15'i ile 31'i arasında ödüyor.

TAKİP ET

Evde Bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak merak ediliyor. İnternet arama motorlarında vatandaşlar son dakika gelişmeleri araştırıyor.

Bu noktada özellikle ödemelerin yattığı illerin listesi ve ödeme sorgulama ekranına yoğun ilgi gösteriliyor.
13 Ağustos 2023 Evde Bakım maaşı yatan iller listesi ve sorgulama ekranı gündemde yer alıyor. Peki Evde Bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?

Bu kapsamda ağustos ayına ilişkin evde bakım maaşları henüz hesaplara yatırılmadı. Ancak aşağıdaki link üzerinden E-Devlet platformuna giriş yaparak sorgulama yapabilirsiniz.

Bunun için T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle giriş yapmanız gerekiyor. Ardından, "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" ifadesini arama çubuğuna yazarak arama yapın ve ilgili sonuçlara ulaşmak için tıklayın. Bu özellik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bölümünün altında bulunuyor. Sorgulama sonucunda, evde bakım maaşı ödemesiyle ilgili ayrıntılı bilgilere erişebilirsiniz.

Evde bakım aylığı alan kişiler, sorgulama işlemi için cep telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla aylık alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747 numarasına SMS göndererek bakiye takibi yapabilir. Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde, operatörünüz tarafından 1 SMS ücreti tahsil edilir.

Temmuz 2023 zammı ile yılın ikinci yarısında geçerli olacak yeni evde bakım maaşı belli oldu. Memur maaş katsayısında yaşanan değişiklik nedeniyle evde bakım maaşlarında da farklılık oldu. Buna bağlı olarak evde bakım aylıkları 4 bin 337 TL iken düzenleme ile yüzde 17,55'lik zam oranı sonrasında 5 bin 98 TL olacak.

Bakmadan Geçme