Feyyaz'ın Doğu Görevi Başladı

Beşiktaş'ın 100. kuruluş yıldönümü olan 2002-2003 sezonundaki şampiyonluğunda teknik direktör Mircea Lucescu'nun yardımcılığını yaparak başarıda emeği olan Feyyaz Uçar Van'ın kurtuluşunun 100. yılında 2018'de Vanlılar ile birlikte futbolda yeni bir destan yazabilir.

Futbol, hangi milletten, dinden olursanız olun, kim olursanız olun, kitleleri bir arada tutabilen ekonomik, sosyal boyutları olan, dünyanın her köşesinde büyük bir ilgi gören, popüler kültürün önemli alanlarından biridir.

Futbolun birleştirici sosyal gücünü 1. Lig'de, bugünkü adıyla Süper Lig'de en etkili ve görkemli şekilde hayata geçiren kulüplerin başında Vanspor gelir. Vanspor futbolda imkansızları birilik beraberlik içinde başarılabileceğini gösteren biricik takımdır. Ne hazindir ki 1. Lig'den 2. Lige, sonra'da 3. Lig'e sonunda Van Amatör Ligi'ne kadar düşerek kapısına kilit vurulan, tüzel kişiliği, mal varlıkları, alacak verecekleri mahkemede kayyuma devredilen şehrimizin futbol birikimi, spor markası Vanspor şimdi yok. Öylesine bir yok ki ortada ne dernekler yasasına göre 1974'de kurulan Vanspor Futbol Kulübü Derneği var, nede Türk Ticaret Kanunu'na göre 1980'lerde kurulan Vanspor Anonim Şirketi var. Bugün iki yapının da akıbeti bilinmiyor!

Vanspor'un eksikliğini Van Büyükşehir Belediyespor etrafında kenetlenerek gideren Vanlılar, sahada koşturan takımın adı Van Büyükşehir Belediyespor olsa da gözlerinde, gönüllerinde kenti temsil eden siyah kırmızılı bu takımın adı Vanspor'dur. Vanspor'a duyulan sevgi, özlem öylesine büyük ve derin ki taraftarlar gibi bazı gazetecilerde Van Büyükşehir Belediyespor ile ilgili haberlerinde Vanspor adını kullanabiliyorlar. Bu ikilem Vanspor özlemini, ihtiyacını yansıtmaya yetiyor.

Uzatmayalım.

Yazımızın konusu Vanspor'un doğuşu, başarıları ve hüzünlü hikayesi değil. Konumuz Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar'dır.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun aldığı karar sonrası iş adamı Servet Yenitürk başkanlığında göreve gelen Van Büyükşehir Belediyespor yönetimi şampiyonluk hedefiyle çalışmalara başladı. Yönetim bazı futbolcu transferinin yanı sıra Beşiktaş'ın başarılı efsane futbolcusu, şimdilerde teknik direktörlük yapan Feyyaz Uçar'ı renklerine bağladı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme