Feyyaz Uçar istifa etti

2017-2018 futbol sezonu devre arasında Van Büyükşehir Belediyespor teknik direktörlük görevine getirilen Feyyaz Uçar, son haftalarda alınan başarısız sonuçların ardından görevinden istifa ettiğini açıkladı. Uçar, 'Van Büyükşehir Belediyespor'da hocalık görevini bırakıyorum ama Van Büyükşehir Belediyespor'da farklı görevler yapmaya devam edeceğim. Başkanın olmadığı yerlerde onu ben temsil edeceğim' dedi.

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor'da son haftalarda alınan başarısız sonuçlar istifa getirdi. Teknik Direktör Feyyaz Uçar görevinden istifa etti. Van Büyükşehir Belediyespor ligin son haftasında sahasında oynayacağı Düzcespor ve Boluspor maçında takımın başında Turgay Karatekin ve Alpaslan Has'ın olacağı öğrenildi.

“Doğu futboluna karşı büyük bir önyargı var”

İstifa kararıyla ilgili açıklama yapan Feyyaz Uçar, "Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk görevde kaldığı sürece teknik direktörlük görevi haricinde gönüllü olarak her zaman takıma hizmet etmeye hazırım. Rize, Trabzon gibi şehirlerde 7,8 profesyonel takım varken ve bunlar devlet tarafından desteklenirken Van gibi büyük ve kadim bir şehirde tek bir profesyonel takımın olması ve desteklenmemesi çok üzücüdür. Doğu futboluna karşı büyük bir önyargı var ve bunu bir türlü kıramıyoruz. Halbuki buranın insanı gelen bütün takımları bağrına basıyor ve centilmence karşılıyor. Her şehre yeni statlar yapılırken bize stad yapılmıyor. Stadı boş verdik altı aydır bir portatif tribün bile yapılmıyor. Van Büyükşehir Belediyespor'da hocalık görevini bırakıyorum ama Van Büyükşehir Belediyespor'da farklı görevler yapmaya devam edeceğim. Başkanın olmadığı yerlerde onu ben temsil edeceğim” dedi.

“Takım için yeni kararlar alacağız”

Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, ilk yarı tamamlandıktan sonra yeni kararlar alacaklarını belirterek, “Düzcespor ve Boluspor maçlarında Turgay Karatekin sahaya çıkacak. B.Belediyespor'u seven varsa devretmeye hazırız. Biz her zaman Vanspor'un yanında olmaya devam edeceğiz. Ben tek başıma maddi anlamda bunun altından kalkamam. Fakat gücümüzün yettiği kadar götürmeye çalışacağız. Şuan derdimizi anlatacak kimse yok. Sayın Valimiz Trabzon'a, Genel Sekreterimiz Kayseri'ye gitti. B.Belediyespor yalnız kaldı. Sahip çıkan yok. Biz bu takıma destek olmak istiyoruz. Feyyaz Uçar hiçbir zaman para için buraya gelmedi. Hocamız gönül, hatır, bizimle olan dostluğu ve Van'ı sevdiği için geldi. Hiç kimsenin bir şey demesine gerek yok. Hocamız resmi olarak ilk yarının bitiminde görevini bırakacak. Feyyaz hocama çok teşekkür ediyorum. İlk yarı bittikten sonra takım için yeni kararlar alacağız” dedi.

Bakmadan Geçme