Foça Gezi Rehberi

Antik devirlerde İyonya'nın önemli yerleşimlerinden biri olan Foça, sahil boyunca taş evlerle süslü sokakları, mavi bayraklı tertemiz koyu, şahane manzarası ve sevimli balıkçı tekneleri ile gidip görülmeye değer bir sahil kasabasıdır.

Foça Nerede?

Foça, İzmir'in kuzeyinde yer alır. İzmir'in sahil ilçelerinden biri olan bu şirin sahil kasabası İzmir'in merkezine yaklaşık 65 km uzaklıktadır. Toplu taşıma kullanılacak ise yol yaklaşık 2 saat sürecektir. Özel araçla İzmir'in merkezinden tam tamına 1 saatte ulaşılabilir mesafededir. Foça, deniz kıyısı boyunca ovalara sahiptir. Bu ovaların hemen arkasında ise tepelik alanlar yer alır. Tepelik alanlar askeri üs bölgeleridir.

Foça Ne Zaman Gidilmedi?

Foça'nın iklimi Akdeniz iklimidir. Akdeniz iklimine göre yazları oldukça sıcak ve kurak geçer, kışlar ise daha ılıman olur ve yağış alır. Yıllık ortalama sıcaklığı 18-20 derece arasında değişir. Foça'yı gezmenin en güzel zamanı bahar aylarıdır. Yazın da deniz turizmi açısından oldukça canlı olan Foça, daha çok tarihi ve turistik yerlerin keşfi için ziyaret edilecekse Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim ayları ideal olacaktır. Ancak yaz sezonunda da buz gibi denizi ve muhteşem doğası turistler için cazip gelmektedir. Kış mevsimi oldukça soğuk ve kurak geçtiğinden, Foça'da kışın sezon kapanır, bu dönem daha çok yerli halkına ev sahipliği yapmaya devam eder.

Foça Gezilecek Yerler

Foça, Eski ve Yeni Foça olmak üzere ikiye ayrılır. Yeni Foça, daha çok yazlıkçıların yeri olup gezginler için çok fazla alternatif sunmamaktadır. Gezginler için Eski Foça taş yapıları, şirin mi şirin çarşıları ve her kesme hitap eden mekanları ile daha ideal bir gezi rotası olmaktadır. Foça denildiğinde akla zaten Eski Foça gelir. Tüm turistik faaliyetler, eğlence mekanları, şirin oteller ve gezilip görülmesi gereken kültürel yerler bu kesimde yer almaktadır. Eski Foça'da görülmesi gereken başlıca yerler; fok balıklarının da yaşam alanı olan Siren Kayalıkları, çevre adalar, Athena tapınağı, Kadınlar plajıdır. Tüm sahil boyunca bu kasaba yürüyerek keşfedilebilir.

Foça Nerede Kalınır?

Foça, eski bir balıkçı kasabasıdır. Bu yüzden hala doğasında dingin, huzurlu ve mis gibi deniz kokan balık kokan sokakları vardır. Bu sokaklar boyunca ve sahil şeridinde pek çok İzmir'in butik otelleri bulunmaktadır. Bu şirin sahil kasabasını ziyarete gelen gezginler pek çok farklı otel seçenekleri ile İzmir'in diğer pek çok tatil merkezine kıyasla oldukça makul ücretlere ve iyi kalitede konaklama hizmeti alabilir.

Foça Gece Hayatı

Foça'nın gece hayatı fazlaca hareketlidir. Ege'nin pek çok tatil yerinde olduğu gibi, burada da gece hayatı oldukça renkli geçmektedir. Sahil şeridi boyunca barlarda genelde canlı müzik olur. Ayrıca kasaba içinde kalan pek çok bardada canlı performans dinlemek mümkündür. Sahil kıyısı boyunca genellikle balık lokantaları bulunduğundan daha arabesk fantezi tarzında eğlence mekanları bulunurken, sokak aralarında ise genç yeteneklerin canlı performans sergiledikleri barlar vardır. Popüler rock şarkıcılarının da uğrak yerlerinden biri olan Foça'da, rock barlarda ünlü isimlerle karşılaşma olasılığı oldukça yüksektir.

MNG Turizm Otel rezervasyonları için: https://www.mngturizm.com/yurtici-otelleri/izmir-otelleri

Bakmadan Geçme