Gel bakalım Rusya

Tarihinde ilk kez katıldığı Olimpiyatlar’da müthiş bir performans gösteren ve çeyrek finale kalmayı bir önceki maçta Çin’i devirerek garantileyen Potanın Perileri, A Grubu’ndaki son karşılaşmasında da Hırvatistan’ı 70-65 yenmeyi başardı.
Karşılaşmaya iyi başlayan milliler, Bahar ve Tuğba’nın basketleriyle 3. dakikayı 9-5 önde geçti. Ancak Lelas’ın art arda attığı üçlüklerle skoru lehine çeviren Hırvatistan, ilk periyodu 24-18 galip bitirdi.

İkinci çeyrekte çok iyi savunma yapan ve rakibini art arda top kayıplarına zorlayan Ay-yıldızlı ekibimiz, devre sonunda skoru 33-31 ile lehine çevirmeyi başardı.

İkinci yarıya 7-0’lık seri ile başlayan Periler, farkı giderek açtı ve 3. çeyreği de 58-44 ile galip tamamladı.

Ancak son periyoda iyi başlayan Hırvatistan, 10-0’lık seri ile farkı 4 sayıya kadar indirdi. Bu çeyrekteki ilk basketini 35. dakikada Hollingsvorth ile bulan Türkiye, kalan bölümde yine etkili savunmasını sahaya yansıttı ve ilk turdaki son maçını da kazandı.
Bu sonuçla A Grubu’nu ikinci sırada bitiren Türkiye, B Grubu’nu 3. tamamlayan Rusya’nın karşısına çıktı. Çeyrek final mücadelesi yarın oynanacak.

Bakmadan Geçme