Glomus tümörü ameliyatı nedir?
Lokman Hekim Vana Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, bir hekimin ömür boyu gerçekleştirebileceği glomus tümörü ameliyatlarını bir haftada gerçekleştirdi.
Bir hekimin ömrü boyunca görebileceği glomus tümörü ameliyatları, Lokman Hekim Van Hastanesinde bir haftada gerçekleştiriliyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, glomus tümörünün ender görülen bir tümör olduğunu ifade ederek, literatürde bir hekimin ömrü boyunca iki ya da üç tane ameliyatını gerçekleştirebildiğini söyledi. Lokman Hekim Van Hastanesinde yapılan başarılı ameliyatlar ile kısa sürede Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından da glomus tümörü hastaların Van'da geldiğini aktaran Dr. Başel, “Doktorlar, ‘boyunda şahdamarı tümörü var' deyince hastalar önce bir şok geçiriyor sonra hemen aramaya başlıyorlar. Arama motorlarında glomus tümörü denilince bununla ilgili haberlere bakılıyor. Son zamanlarda Türkiye'nin her yerinden bize hasta gelmeye başladı. Literatürde, bizim klasik kitaplarda bir hekimin ömrü boyunca bir veya iki tane görebileceği, hatta ameliyatını yaparsa da çok şanslı bir hekim olduğu yazar. Biz ise bir haftada üç tane glomus tümöründen ameliyat yaptık. Bunlar çok da zor ameliyatlardı. 10 yaşındaki otizm hastası Rana'daki tümör, çok büyüktü. Normalde daha önceden tecrübesi olmayan birisi bu tümörü çıkarmaya çalışsa, çok sıkıntılar yaşayabilirdi. Biz ise tümörü tamamen çıkardık hatta ben kameraya çektim ki, ailenin aklında soru işareti kalmasın. Tamamen çıkardık, temizledik ve herhangi bir komplikasyonda gelişmedi. Yani kliniğimizde bir hekimin ömür boyu görebileceği hastaların hepsini bir haftada yapmış olduk” dedi.
Glomus tümörü ameliyatı olan hastalar ise sağlıklarını kavuştuklarını ifade ederek Dr. Başel ve hastane yönetimine teşekkür ettiler.