Grup Abdal Konserine Büyük İlgi

Geleneksel halk müziği eserlerini kendine has yorumuyla seslendiren Grup Abdal verdiği konserle, Vanlı müzikseverlerle buluştu.

İlhan Siyahtaş

Anka Kültür Sanat Merkezi tarafından organize edilen konsere müzik severler yoğun ilgi gösterdi. Güzel türküleri, farklı enstrümanlarla türkü severlerin beğenisine sunan Grup Abdal, Vanlılara güzel bir gece yaşattı. Yeni bir müzikal varoluş çabası ve arayışı ile yola çıkan ve geleneksel halk müziği eserlerini kendine has yorumuyla seslendirdiği ilk albümü “Ervah-Ezelde” ile geniş bir dinleyici kitlesine ulaşan müzik grubu Abdal Van'da büyük ilgi gördü. Salona sığmayan vatandaşların birçoğu konseri ayakta izledi. Kürtçe, Türkçe, Zazaca ve Lazca şarkıların söylendiği konserde vatandaşlar şarkılara eşlik etti ve halay çekerek gönüllerince eğlendi.

Kültür Merkezi Sorumlusu Nejdet Bayat ‘'Bundan öncede Mehmet Atlı'yı Vanlı müzik severlerle buluşturmuştuk. Şimdide grup abdal gibi Türkiye'de kendini kanıtlamış bir gurubu Vanlı müzik severlerle buluşturduk. Vanlı müzik severlerin yoğun ilgisi bizleri son derece memnun etti. Bundan sonra da Kültür Sanat etkinliklerimiz devam edecektir'' şeklinde konuştu.

Gecede gurup Abdal'ın okuduğu Türkçe, Kürtçe ve Lazca eserler, salondaki dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Bakmadan Geçme