GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞAN MAKİNE YAPTILAR

Edremit Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Yeni Edremit Fuarı'na katılan Van Bilim ve Teknoloji Lisesi öğrencileri güneş enerjisiyle çalışan araç ve kuluçka makinesi yaptılar.

Rıdvan Can

Özel Van Bilim ve Teknoloji Lisesi eğitim ve teknolojiye önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yeni Edremit Fuarı'na katılan okul öğrencilerinden Yasin Cırık ve Savaş Aslan güneş enerjisiyle çalışan araç yaparken, Diyar Özer ve Yusuf İslam Demir de kuluçka makinesi yaparak bir ilke imza attılar.
Özel Van Bilim ve Teknoloji Lisesi kurucularından ve genel müdür Kenan Sevgin, yaptığı açıklamada “Öğrencilerimizin başarısı bizleri son derece mutlu etti. Projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimi kutluyorum. Projemiz Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen fuarda büyük ilgi gördü. Bizlere fuarda stant açmamıza destek olan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'ye okul adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Aracımız ve kuluçka makinemiz büyük ilgi gördü”

Özel Van Bilim ve Teknoloji Lisesi Müdür Yardımcısı Fetahna Ölmezoğlu da, projenin Van'da bir ilk olduğunu belirterek, “Her zaman olduğu gibi Özel Van Bilim Teknoloji Koleji ses getirmeye devam ediyor. Edremit'te düzenlenen fuarda okulumuz öğrencilerinin yapmış olduğu güneş enerjisi ile çalışan araç ve kuluçka makinesi fuarın gözdesi oldu. Değerli Kaymakamız Atıf Çiçekli ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İhsan Keskin aracımıza ve kuluçka makinemize büyük ilgi gösterdi. Emeği gecen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Van ve Türkiye'de fark yaratmaya devam edeceğiz. Bu proje Van'da bir ilktir. Projenin başından sonuna kadar öğrencilerle birlikte çalışan emek veren Elektrik Elektronik bölümü öğretmenlerimizden Bünyamin Bayram'ın çalışmada büyük katkıları oldu” dedi.

Güneş enerjisiyle çalışan aracı ve kuluçka makinesini öğrencilerine yaptırarak büyük bir başarıya imza attıklarını belirten Elektrik-Elektronik öğretmeni Bünyamin Bayram öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik etti.

Bilim ve Teknoloji Lisesi öğretmenlerinden Dilek Güneş fuarda öğrencileri yalnız bırakmayarak, yanlarında olduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme